Sport
TRAP PROGRAM NA EP U GAĐANJU LETEĆIH META

Juniori popravili lanjske rezultate
Objavljeno 19. rujna, 2023.

Nakon što je na Pampasu podijeljeno deset setova medalja u skeetu, saznali smo i prve slavodobitnike u disciplini trap, u skopu Europskog prvenstva u gađanju letećih meta, kojem je Osijek domaćin do 26. rujna.



Prva postolja bila su rezervirana za mlade nade u juniorskoj konkurenciji. Nažalost, pojedinačna finala protekla su bez naših predstavnika. Imali smo ih, istina, samo kod juniora, ali naš je tercet ostao daleko od mjesta koja su vodila u finale. Da bi se uopće konkuriralo za odličje, trebalo je prvo u kvalifikacijama naciljati najmanje 116 glinenih golubova. Najbliže tome bio je član GSD-a Osijek 1784 Toni Gudelj, koji je imao 112 pogodaka (po serijama 23, 21, 22, 24, 22), što je jedan manje od njegova osobnog rekorda, a sada je to bilo dostatno za 23. mjesto. Dva goluba manje naciljao je njegov klupski kolega Janoš Karakaš, koji je završio 30. sa 110 pogodaka (23, 22, 21, 24, 20). Da je bio blizu osobnog rekorda (117) pucao bi u finalu. Najslabiji hrvatski plasman imao je Mateo Zrinski (Plemenitaš), inače aktualni i dvostruki prvak Hrvatske u juniorskom uzrastu. Imao je tek 97 pogodaka (19, 20, 19, 21, 18), te je završio na 50. mjestu u konkurenciji ukupno 53 juniora. Prije godinu dana ovaj je tercet nastupio i na Svjetskom prvenstvu, koje je također ugostio Osijek. U razmaku od 12 mjeseci osječki dvojac napravio je rezultatski pomak, a juniorski je prvak imao reprizu (Gudelj i Zrinski imali su 97 pogodaka, Karakaš 107).

Finale je najbolje odradio šestoplasirani iz kvalifikacija, Rumunj Francesco-AlessandroTiganescu (44), koji je bio precizniji od Španjolca Adriana Lopeza Diaza (42). Treće mjesto pripalo je Talijanu Emanuele Iezziju (32).

Kod juniorki zlato je osvojila Španjolka Noelia Pontes Villarrubia, koja je u finalu imala 41 pogodak, kao i Slovakinja Zina Hrdličkova. Neolia je bila mirnija u raspucavanju (2-1), a bronca je pripala Talijanki Sofiji Littame (29).

Danas je na programu mix tandem u juniorskom trapu, a četvrtak je rezerviran za ekipni dio, gdje će ponovo na vatrenu liniju izići i hrvatski tercet.

N. Benčina
Naše juniore čeka još nastup u ekipnom dijelu, gdje će pokušati poboljšati dojam iz pojedinačnih nastupa

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZBORNIK VATRENIH IMAO JE TEŠKU VEČER, PA I NOĆ

Nije lako i ugodno, ali sad ne smijemo potonuti, još je uvijek sve u našim rukama

2

FINALE ZLATNE EUROPSKE LIGE ODBOJKAŠA

Ukrajina rastužila domaće
navijače u Gradskom vrtu

3

VATRENI SE MORAJU VADITI, A SLJEDEĆI SUPARNIK VRLO OPASAN

Albanci su časno pali, sad sve karte bacaju na srijedu i kako dobiti Hrvate