Regija
OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI

Položeni vijenci i upaljeni lampioni
Objavljeno 30. svibnja, 2023.
SLATINA - Spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine kao Dan državnosti obilježen je u Slatini polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade i kod spomen-ploče na društvenom domu Mjesnog odbora "Vladimir Nazor", koji danas također obilježava svoj dan.

Svim poginulim, nestalim i preminulim hrvatskim braniteljima počast su odali predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada Slatine na čelu s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem i njegovim zamjenikom Ilijom Nikolićem te predsjednikom Gradskog vijeća Tomom Tomićem i predsjednicom VMO "Vladimir Nazor" Stojankom Varju, načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, gradski vijećnici, predstavnici gradskih ustanova i ostali građani.

Molitvu za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje predvodili su slatinski župnici preč. Nikola Jušić i preč. Dragan Hrgić. U župnoj crkvi sv. Josipa u 18,30 sati služena je misa za Domovinu. P.Ž.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POVRATAK U 14. STOLJEĆE

Pobuna kmetova i velikaša protiv ugarskih plemića

2

PAPRIKAFEST PROMOCIJA BARANJSKOG CRVENOG ZLATA

Lug - dom najbolje mljevene paprike na kugli zemaljskoj

3

POSAO BI MOGLO DOBITI 99 OSOBA

Za program Zaželi 7 projektnih prijava