Osijek
ULAZNICA JE DONACIJA

Brevisice pjevaju tri večeri. Dođite!
Objavljeno 4. svibnja, 2023.
Članice Vokalnog ansambla Brevis, predvođene dirigenticom Antoanetom Radočaj-Jerković i uz klavirsku pratnju Davora Dedića, i ovaj su put pripremile nešto posebno - Brevis koncerte iznenađenja, koji će se 8., 9. i 10. svibnja održati u Kulturnom centru Osijek (prvi dan u 20 sati, druga dva u 19.30).

S obzirom na programsku širinu repertoara, odlučile su svojoj publici prirediti večeri koncertnih iznenađenja, te će svaku večer izvoditi drugi glazbeni program. Takav pristup dodatno potvrđuje iznimno visoku razinu vokalnih mogućnosti i transformativnost zbora, koji je u stanju nekoliko dana zaredom izvesti najrazličitiji zborski repertoar. Ostaje samo nagađati što su za svoju publiku ovaj put pripremile nadaleko poznate Osječanke koje su u više prilika svojim nastupima i osvojenim nagradama proslavile Osijek, Osječko-baranjsku županiju i Republiku Hrvatsku u svijetu.

Za Brevisice je poznato da obožavaju daleka putovanja, s kojih se vraćaju pune najljepših dojmova i, kao po pravilu, s važnim nagradama. Dug je popis kontinenata i zemalja u kojima su pokazale svu raskoš svojeg glazbenog talenta, ali i onaj faktor X koji te darovite i marljive pjevačice uvijek izdvoji, čak i u najjačoj konkurenciji.

Budući da su trenutno u fazi pripreme za veliko svjetsko zborsko natjecanje World Choir Games, koje se u srpnju ove godine održava u Južnoj Koreji, svojim ih dolaskom na koncerte možete podržati u njihovoj najnovijoj zborskoj avanturi. Sigurni smo da će repertoar Brevisica biti zanimljiv i raznolik te da će svaki posjetitelj iskreno uživati u programu iznenađenja.

Donacijske je ulaznice po cijeni od deset eura moguće rezervirati na e-mail adresi institut.polifonija@gmail.com te ih preuzeti na ulazu u Kulturni centar prije održavanja koncerta. I. Rab Guljaš
Možda ste propustili...

CHEF ALILOVIĆ OTVORIO BISTRO U SUNČANOJ

Fusion bistrou LULU: Svjetski s lokalnim i osobnim štihom

GIMNAZIJE “IVO LOLA RIBAR” I “SARA BERTIĆ”

Zajednička proslava generacije 1957./1958.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBLJETNICA ŠKOLE NA JUGU 2

Tinka će snimiti “milenijsku fotku” za 50. rođendan

2

ERASMUS+ I JOB SHADOWING U OŠ TENJA

Ugostili učenike iz slovenske škole

3

LIPANJSKO IZDANJE POPULARNE MANIFESTACIJE

Svi putevi vode na Sajam antikviteta