Gastro
KONOPLJINO BRAŠNO

Izvrstan je izvor energije, bez glutena i dobro za smoothieje
Objavljeno 3. travnja, 2023.

Konopljino brašno u pečenju se ne diže poput drugog brašna. Trebali biste ga pomiješati s drugim brašnom. Najlakši i najkvalitetniji način za pečenje s konopljinim brašnom je da za pečenje kruha pomiješate 50 % konopljina brašna s 50 % običnog brašna. Zatim slijedite svoj recept za pečenje kruha. Umjesto proteinskog praha iz sjemenki konoplje, idealno je koristiti konopljino brašno u omiljenim receptima za smoothieje. Konopljino brašno sadrži više vlakana i manje proteina. Konopljino brašno je izvrstan izvor energije, a može biti i dodatak pečenju, jer pridonosi blagodatima proteina konoplje i izvrsnom visokom sadržaju vlakana u sjemenkama konoplje. Pokušajte dodati brašno od konoplje u svoje omiljene recepte poput kruha, muffina ili kolačića. Konopljino brašno je bogat izvor GLA (esencijalne masne kiseline koju tijelo ne može samo proizvesti. Cijenjena je zbog brojnih blagotvornih učinaka, jer štiti kožu, regenerira, održava idealan omjer vlage, pomaže kod kože sklone aknama. Bogata je mineralima u tragovima koji su nužni za mnoge procese u tijelu.



Konopljino brašno također je savršen izvor svih 20 poznatih aminokiselina, uključujući devet esencijalnih aminokiselina (EAA) koje naše tijelo ne može proizvesti samo. Otprilike 65 % proteina u konopljinu brašnu tvori globulinski protein edestin koji pomaže u probavi. Konopljino brašno također pruža izvrsnu opskrbu antioksidansima (vitamin E), karotenima (vitamin A), fitosterolima, fosfolipidima i mnogim mineralima, uključujući kalcij, magnezij, sumpor, kalij, fosfor i skromne količine željeza i cinka. Konopljino brašno također je dobar izvor klorofila. Ne postoje poznate alergije na organske sjemenke konoplje, pa je savršeno za one s alergijama na orašaste plodove, mliječne proizvode, gluten ili pšenicu. Konopljino brašno sadrži puno ulja i stoga je sklono oksidaciji i brzom kvarenju. Preporučuje se pohranjivanje ostataka konopljina brašna ili bilo kojeg proizvoda od sjemenki konoplje u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku ili, još bolje, zamrzivaču. Brašno od konoplje je svijetlozelene boje te ima blago orašasti okus i miris, a u nekim jelima poput juha može odavati pomalo zemljanu notu. U brašnu od konoplje nema glutena, što znači da je pogodno za konzumiranje ljudima koji pate od celijakije ili su preosjetljivi na gluten. J.Kn.
Brašno od konoplje je svijetlo zelene boje te ima blago orašasti okus i miris

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HRVATI ODABRALI SVOJE FAVORITE MEĐU RESTORANIMA S VODEĆE DIGITALNE PLATFORME ZA DOSTAVU HRANE

Wolt Awards 2023: Osječani zlatom nagradili legendarni domaći street food lokal

2

3