Osijek
DONIRANI APARATI PEDIJATRIJI KBC-A

Srcem EFOS-a do EKG-a i monitora
Objavljeno 7. prosinca, 2022.
Ekonomski fakultet u Osijeku krajem svibnja 2022. godine održao je veliku humanitarnu akciju Snagom srca EFOS-a, u povodu 61. obljetnice svog osnutka. Uz pomoć šire akademske i poslovne zajednice Osijeka i regije te brojnih građana velikog srca, u akciji je prikupljeno više od 153 tisuće kuna, od čega su kupljena dva EKG uređaja različitih tipova te dva monitora vitalnih funkcija. U srijedu (7. prosinca), uređaji su uručeni na Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek.

- Zahvaljujem svim našim donatorima i svim onima koji su odvojili određena sredstva za prikupljanje novca za kupnju ovih uređaja, prije svega našim studentima i zaposlenicima, ali i brojnim gospodarstvenicima s područja Slavonije koji su se odazvali našem pozivu. Na ideju smo došli osobnim kontaktom sa zaposlenicima Klinike za pedijatriju koju su ukazali na to koji bi uređaji bili prijeko potrebni te bi značajno pridonijeli kvaliteti njihova rada. Radi se o akciji Snagom srca EFOS-a koja je provedena od svibnja ove godine, nakon čega je uslijedila nabava uređaja. U akciji je prikupljeno 153 tisuće kuna, što je bilo značajno više od onoga što smo planirali, tako da smo uspjeli kupiti čak dva EKG uređaja i dva monitora srčanih funkcija, koji koštaju 145 tisuća kuna ukupno, a ostatak sredstava bit će prenamijenjen za sljedeću humanitarnu aktivnost - rekao je prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Dr. Krešimir Milas, dječji kardiolog, istaknuo je važnost uređaja zbog njegove pokretljivosti, jer se na taj način mogu snimati najmlađi pacijenti na Zavodu za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu.

- Teško je izdvojiti prosinac kao mjesec u kojemu KBC Osijek dobiva najviše donacije, jer tijekom cijele godine brojne pravne i fizičke osobe s naklonošću gledaju na nas, no to je u interesu svih nas, jer smo svi korisnici ovog sustava. Zbog novih uređaja pospješit će se i unaprijediti kvaliteta zdravstvene zaštite, i to za populaciju kojoj je to najpotrebnije, posebice zato što ambulanti na Zavodu gravitira veliki broj najmlađih pacijenata iz cijele Slavonije i Baranje - istaknuo je prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu KBC-a Osijek. N. Kučar
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana