Osijek
DAJANA MRČELA ODRŽALA MOTIVACIJSKI GOVOR BRUCOŠIMA EKONOMIJE

Važno je i kakva ćete osoba postati
Objavljeno 3. listopada, 2022.
Budite ustrajni, budite hrabri, a kada krenete u profesionalnu karijeru, radite na balansu između posla i privatnog života! Ovo su tri ključne poruke koje je u svome govoru u prvi plan stavila Dajana Mrčela, predsjednica Uprave Saponije d.d., koja je u ponedjeljak bila gost motivator studentima - brucošima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Ovaj je fakultet svojim novim studentima organizirao (Tje)dan brucoša na kojemu će saznati najvažnije informacije vezane uz studiranje, upoznati se s Upravom fakulteta, ali i svim profesorima koji će im držati nastavu tijekom prve godine studija.

Prvi je pred studente stao prvi čovjek fakulteta, dekan Boris Crnković, koji im je poželio dobrodošlicu.

"Uz uobičajene informacije o fakultetu uveli smo praksu, pa svaki put netko od naših bivših studenta koji su razvili poslovnu karijeru održi motivacijski govor za brucoše kako bi im pokazao da se može uspjeti ako se radi, trudi i vjeruje u sebe", rekao je dekan.

Ivan Kelić, prodekan za nastavu, predstavio je studentima nastavno osoblje prve studijske godine, ali poslao i jasnu poruku.

"Nastojimo naše nove kolege osvijestiti kako dolaze u jedan potpuno novi sustav, u koji više njihovi roditelji ne dolaze na informacije, nego oni u cijelosti preuzimaju odgovornost", sažeo je prodekan Kelić.

Slične je poruke u svome govoru istaknula i Mrčela. "Ne bojte se izazova, ovdje ste jer ste si odredili cilj i sada krećete prema njemu. Ako u ovom trenutku možda i niste sigurni što je to i koji je vaš cilj - saznat ćete putem. No moja je poruka jasna, nije samo važno kakvu diplomu ćete steći i s njom krenuti kroz profesionalne izazove, bitno je i u kakve ćete se osobe razviti tijekom svoga studija", jasna je bila Mrčela. I ona je krajem osamdesetih bila u poziciji brucoša osječke Ekonomije, danas je s akademskom titulom doktora znanosti i prvi je manager Saponije i Kandita. Kao član Alumni EFOS-a stavila se na raspolaganje matičnom fakultetu.

Tijekom ovog tjedna planirano je još jedno druženje brucoša i bivših studenata Ekonomskog fakulteta. D. Kuštro
Možda ste propustili...

HEP UGOSTIO BIVŠE RADNIKE

Umirovljenici slave 25 godina udruge

PROMOCIJA RIJEKE DRAVE I ŽIVOTA UZ DRAVU

Dan Drave u Bilju

Najčitanije iz rubrike