Regija
SLATINČANIMA PONUĐENE INFORMACIJE, POZVANI NA SURADNJU

Proračunski vodič za građane predstavlja smjernice razvoja
Objavljeno 26. siječnja, 2022.
SLATINA - Gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić objavio je na službenom portalu Grada dokument pod nazivom "Proračun Grada Slatine za 2022. godinu i projekcija proračuna za 2023. i 2024. godinu – Proračunski vodič za građane grada Slatine". U uvodnom obraćanju sugrađanima gradonačelnik navodi da ih se pomoću toga Proračunskog vodiča želi što bolje informirati o gradskom proračunu i ujedno potaknuti na participiranje.

"Cilj nam je objasniti strukturu i proces donošenja proračuna te predstaviti i pojasniti planirane prihode i rashode, odnosno smjernice razvoja grada. I dalje nam je najvažniji cilj osigurati što povoljnije i bolje uvjete života i rada, vas naših sugrađana, s naglaskom na transparentnost rada gradske uprave te daljnje njegovanje kvalitetne i uspješne komunikacije koju smo do sada uspješno gradili, a sve za dobrobit svih nas i našega grada", navodi gradonačelnik Ostrošić.

Proračunski vodič u uvodnom dijelu pojašnjava što je proračun i od čega se sastoji, koja je zakonska osnova za njegovo donošenje, tko ga donosi i koja je procedura njegova donošenja, a slijedi objašnjenje pojmova proračunski i izvanproračunski korisnik te proračunska ravnoteža. U nastavku donosi sažetak gradskog proračuna za 2022. i projekciju za 2023. i 2024. godinu s brojčanim i grafičkim prikazima proračunskih stavaka.

P. Žarković
JAVNE POTREBE
Grad je do sada kontinuirano pomagao građanima kroz različite oblike pomoći s područja socijalne skrbi te kroz razne oblike gradskih potpora i pomoći građanima svih dobnih skupina kako bi im olakšao podnijeti teret životnih troškova, a sve to će činiti i u budućem razdoblju kroz navedene programe javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju, u području demografije, socijalne skrbi i zdravstvene zaštite, u djelatnostima kulture i sporta te u vatrogastvu, civilnoj zaštiti i ostalim društvenim djelatnostima, a navedeni su također i programi građenja i održavanja komunalne infrastrukture.

Na kraju vodiča navedeni su telefonski brojevi, mail i poštanska adresa gradske uprave kako bi građani mogli dostaviti svoja pitanja ili primjedbe i prijedloge na gradski proračun i njegovo izvršavanje.

Možda ste propustili...

UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA PRODUŽENOG BORAVKA U DJEČJEM VRTIĆU

“Poslijepodne iz bajke” do 20.30 sati

SVIBANJSKI KONCERT KUD-A “SLAVONAC”

Video “Moslavino, selo moje”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana