Regija
OSNOVCI ISTRAŽIVALI I REZIMIRALI REZULTATE

Učenici objavili brošuru o biosigurnosti i biozaštiti
Objavljeno 9. siječnja, 2022.
SLATINAU sklopu izvannastavne aktivnosti Biosigurnost i biozaštita, koja se u Osnovnoj školi Eugena Kumičića provodi već drugu godinu, učenici Lana Čordaš, Šimun Gorenac, Leona Pohiba, Lucija Šokac i Filip Žurga, pod mentorstvom učiteljice biologije Marije Majer, proveli su istraživanje o biosigurnosti i biozaštiti, koje je rezultiralo brošurom zanimljiva sadržaja.

– Brošura je namijenjena svim našim učenicima, roditeljima, djelatnicima i široj javnosti kako bi se bolje objasnila i približila područja djelovanja biosigurnosti i biozaštite, objasnile pandemije, virusi, povijest virusnih bolesti i istražilo o aktualnom koronavirusu – pojasnila je učiteljica Majer.

Brošura na 30 stranica donosi ponešto pojednostavljene definicije biosigurnosti i biozaštite te područja na kojima dolazi do izražaja njihovo djelovanje. Pojašnjene su zatim infektivne bolesti, s posebnim osvrtom na španjolsku gripu, prvu svjetsku karantenu u Dubrovniku, viruse i virusne bolesti (ebola, zika) te koronaviruse. Posebno su obrađeni uvjeti nastanka i širenja zaraznih bolesti te mogućnosti djelovanja na karike lanca za sprječavanje bolesti COVID-19 i testovi za otkrivanje infekcije. Na kraju brošure nalazi se opis zaštitne opreme za rad s opasnim uzročnicima bolesti. P.Ž.
Možda ste propustili...

UZ DAN GRADA NAŠICA

Održan koncert

OSTVARILI PRAVO NA POTPORE IZ ŽUPANIJSKOG PRORAČUNA

Za 142 sportske udruge 60 tisuća eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana