Novosti
OBLJETNICA SMRTI VELIKOG ZNANSTVENIKA

Spomen Teslinog rada i genijalnosti
Objavljeno 7. siječnja, 2022.
Udruga Nikola Tesla Genij za budućnost, obilježila je u Zagrebu 79. godišnjicu smrti Nikole Tesle, istaknuvši Teslinu važnost, ne samo za Hrvatsku, nego za cijeli svijet te pozvavši na mnogo veće proučavanje njegove genijalnosti u školama i fakultetima.

Predsjednica Udruge Dragica Mihajlović zahvalila je Gradu Zagrebu i Institutu Ruđer Bošković što već 13 godina podržavaju rad Udruge i njihove inicijative. "Obilježavamo Teslu, njegovu genijalnost, njegovu znanost i ono što nam je ostavio u nasljeđe nakon života i smrti", rekla je Mihajlović ispred Teslina spomenika u Zagrebu. Smatra da se za Teslu treba daleko više učiniti u Hrvatskoj, a nada se i podršci svih relevantnih institucija. Na pitanje kako gleda na ‘često svojatanje Tesle između Hrvata i Srba‘, Mihajlović kaže da na to gleda očima samog Tesle, da je znanost za čovječanstvo, u kojem nema religije i nacionalnosti, već genijalnost i znanost za sve ljude na planetu.

Izaslanik gradonačelnika Zagreba Filip Ćurko zahvalio je Udruzi na radu i promociji imena Nikole Tesle u Hrvatskoj i svijetu. "Vjerujem da će se sljedeće godine, kada se obilježava 80. godišnjica smrti Tesle, ova obljetnica podići na višu razinu. Moramo biti ponosni na tog kozmopolita koji je prije 100 godina imao vizije budućnosti koje se tek danas ostvaruju", kazao je Ćurko.

Izaslanik ravnatelja Instituta Ruđer Bošković Karolj Skala istaknuo je da je Tesla definirao jednu industrijsku revoluciju, koja je kasnije omogućila nove te je doveo do razine tehničke civilizacije koju danas živimo. Izrazio je nadu da se na 80. godišnjicu Instituta s Gradom dogovore o premještaju Teslina spomenika na Institut, gdje bi bio smješten pokraj Ruđera Boškovića, kako je i namijenio autor Ivan Meštrović, a na staro mjesto bio bi smješten novi kip ili replika staroga. H
Možda ste propustili...

BOL U PRSIMA I MIŠIĆIMA, PROBLEMI S DISANJEM, GUBITAK OKUSA I MIRISA, OPĆI UMOR

Istraživanje: Dugotrajne simptome ima svaka osma osoba zaražena COVID-om

TRENUTNO JE 21 OSOBA HOSPITALIZIRANA

U VSŽ dvoje umrlo, 11 novih pozitivnih

DR. DAVOR ŠTIMAC O UGOVORU S KB-OM “SVETI DUH”:

Zvan sam kao stručnjak, a ne stranački kolega

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA BOLNIČKOM JE LIJEČENJU 612 PACIJENATA

U Hrvatskoj 629 novih slučajeva zaraze, 12 umrlih

2

TRENUTNO JE 21 OSOBA HOSPITALIZIRANA

U VSŽ dvoje umrlo, 11 novih pozitivnih

3

DR. DAVOR ŠTIMAC O UGOVORU S KB-OM “SVETI DUH”:

Zvan sam kao stručnjak, a ne stranački kolega