Sport
TIN SRBIĆ U SUBOTU RANO UJUTRO U KVALIFIKACIJAMA

Veći sam pritisak osjećao na nekim svjetskim prvenstvima
Objavljeno 23. srpnja, 2021.

Godinu i devet mjeseci Tin Srbić čekao je nastup na Olimpijskim igrama. Toliko je prošlo od Svjetskog prvenstva u Stuttgartu gdje je plasmanom u finale osigurao vizu za Tokio, a potom je srebrnom medaljom to i potvrdio. Zapravo, na nastup na Olimpijskim igrama Tin čeka gotovo cijeli život. Od onoga trenutka kada je zakoraknuo u trošnu dvoranu Zagrebačkog tjelovježbačkog društva Hrvatski Sokol i kao svaki dječak počeo se “gombati” po strunjačama. San će se dosanjati negdje u subotu oko 4.45 ujutro prema hrvatskom vremenu kada kreću kvalifikacije. Prvi je to Tinov korak prema onom konačnom cilju. O kojemu još ne želimo. Prvo neka uđe u finale.Očekivano za jednog 25-godišnjaka da će vrijeme kratiti na nekim igračkim konzolama. On je našao partnere za belu u veslačima. Prva pobjeda u Tokiju već je ostvarena. Kombinacija Tin Srbić/Valent Sinković svladala je kombinaciju Nikola Bralić/Damir Martin. Za tim stolom zapravo samo Tin još nema olimpijsku medalju. Partijama bele ne svjedoči Ana Đerek, koja je u susjednoj sobi. Za razliku od ovih kontinentalaca, ona je više za briškulu ili trešetu.

- Baš smo Ana i ja pričali kako smo jako dugo sanjali da odemo zajedno na Olimpijske igre. Sada smo to dosanjali. I moj trener i moji roditelji i prijatelji svi su ponosni i jedva čekamo nastup u kvalifikacijama. Jako je puno ljudi bilo uključeno u ovo da ostvarimo svoj san - javio se Tin Srbić sa svoga balkona u Olimpijskom selu.

- Meni je ovdje jako dobro. Kada gledam da u gradu u Tokiju situacija nije baš dobra s koronavirusom, mi imamo dosta veliku slobodu. Možemo se ovdje slobodno šetati, jedino, naravno, moramo nositi masku.

Bliži se ipak ono zbog čega je Tin prvenstveno došao u Tokio. Nastup na Olimpijskim igrama. Bit će među prvim hrvatskim sportašima koji će nastupiti na OI-ju u Tokiju. Zato neće biti danas sudionik otvaranja Olimpijskih igara.

- Gledat ću na televiziji. Nadam se da će još netko ostati sa mnom u selu pa da zajedno gledamo. Ma bit će ih sigurno još. Damir Martin ima isto sutradan natjecanje.

Već je isprobao dvoranu i preču na kojoj će se natjecati. Japansku preču tvrtke Senoh imao je i u Hrvatskoj, a nabavljena je uz pomoć Hrvatskog olimpijskog odbora. Na njoj je odradio kompletne pripreme.

- Mislim da nikada nisam ovako dobro odradio podij trening na nekom velikom natjecanju. Stvarno je sve O.K. i jedva čekam subotu i kvalifikacije da bude još malo više adrenalina i da probam odraditi ovu vježbu onako kako sam je odradio na podiju. Bit ću jako zadovoljan time. Mislim da je to onda dovoljno za finale.

Ne osjeća nikakav pritisak.

- Puno veći pritisak bio mi je na nekim svjetskim prvenstvima. Sam dolazak ovamo osjećam kao ispunjenje moga cilja. Nadam se kako će ta moja smirenost utjecati na nastup u kvalifikacijama. Da ću krenuti opušteno, ali opet pokazati svima što mogu i što znam.

Inače, kako smo doznali, u kvalifikacijama će ići vježbom sa startom 6.2. Onu svoju najjaču sa startom 6.5 čuva za finale. Naravno, ako do njega dođe. Finale na preči je tek 3. kolovoza. Bit će to ujedno i posljednje finale na gimnastičkom olimpijskom natjecanju u Ariake centru.Krešimir Lacković
Tin Srbić

hrvatski gimnastičar

Mislim da nikada nisam ovako dobro odradio podij trening na nekom velikom natjecanju. Stvarno je sve O.K. i jedva čekam subotu i kvalifikacije da bude još malo više adrenalina i da probam odraditi ovu vježbu onako kako sam je odradio na podiju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana