Crna kronika
SLIJETANJE U BLIZINI PODGORAČA

Pijan vozio auto, a tek mu je 16...
Objavljeno 14. svibnja, 2021.
Šesnaestogodišnji tinejdžer izazvao je prometnu nesreću u kojoj je i stradao, u srijedu, u 7 sati, na županijskoj cesti broj 4105, između Budimaca i Podgorača. Šesnaestogodišnjak iz Vukojevaca, bez položenog vozačkog ispita i nevezan sigurnosnim pojasom, nije se kretao automobilom sredinom obilježene trake te je sletio s ceste. Policajci su mu k tome još izmjerili i 1,01 promila alkohola u krvi.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske navode kako je za prekršaje koje je tinejdžer počinio propisana maksimalna novčana kazna u iznosu do 38.300 kuna, ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci, kada položi vozački ispit te devet negativnih prekršajnih bodova.

Istoga dana, u 16.10 sati, u Nizi, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Vozač bicikla, 58-godišnji hrvatski državljanin iz Našica, nepropisno je skretao ulijevo te je došlo do udara automobila u bicikl. Biciklistu je evidentiran alkohol u krvi od 0,80 promila. Za ove prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3700 kuna.

Dva pijana vozača, vozač automobila i biciklist, zatečeni su u prometu u srijedu u Osječko-baranjskoj županiji. Najveća koncentracija od 1,05 promila alkohola u krvi izmjerena je 54-godišnjem biciklistu iz Veliškovaca, koji je zaustavljen u nadzoru prometa u svom mjestu u 10.10 sati. Očekuje ga novčana kazna u iznosu od 500 kuna. Istoga dana, na području Policijske uprave osječko-baranjske, dogodilo se osam prometnih nesreća. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, dvije prometne nesreće dogodile su se na području Našica te se po jedna prometna nesreća dogodila na području Đakova, Belišća i Belog Manastira. U tri prometne nesreće dvije osobe teško su ozlijeđene, a dvije osobe zadobile su lakše ozljede. Iz policije najavljuju kako će danas, u vremenu od 17 do 23 sata, na području cijele županije provesti pojačane mjere u prometu usmjerene na utvrđivanje prekršaja vozača bicikla, mopeda i motocikla. S.Lacić
Možda ste propustili...

ZADRANKA ZAVRŠILA U LISIČINAMA

Pijana psovala konobaru, odbio joj je dati alkohol

ZBOG SIJANJA PANIKE U DONJIM ANDRIJEVCIMA OSUĐEN 74-GODIŠNJAK

Strašio ljude pijan: Tu imam bombicu koja će eksplodirati!

Najčitanije iz rubrike