Učionica

ODJEL ZA MATEMATIKU
Objavljeno 26. prosinca, 2020.
l O Odjelu
Odjel za matematiku

Trg Ljudevita Gaja 6,
31000 Osijek

www.mathos.unios.hrPrednosti studiranja na Odjelu za matematikul Diploma matematike omogućuje brzo i uspješno zapošljavanje te daje dobar temelj za uspješnu karijeru.

l U trenutku promocije magistara matematike obično je zaposleno više od 90% promoviranih diplomanata.

l Organizacija nastave u malim grupama i individualni pristup studentu.

l Mogućnost dobivanja atraktivnih stipendija od tvrtki, STEM stipendije, državne stipendije za deficitarna zanimanja kao i drugih stipendija.

l Suradnja s privredom, koja podrazumijeva studentsku praksa u tvrtkama, izradu završnih i diplomskih radova.

l Međunarodna mobilnost kroz ERASMUS+ program i IAESTE program razmjene studenata.

l Pristupačnost, koja podrazumijeva stalnu dostupnost nastavnika, demonstrature, dobro opremljenu knjižnicu, web stranice kolegija s dostupnim materijalima te sve besplatne udžbenike u izdanju Odjela.

l Diplomantima osiguravamo visoku razinu izlaznih matematičkih i IT kompetencija, kompetitivnosti te socijalnih vještina, koje im jamče visoku zapošljivost.

l Najuspješniji poslodavci iz okruženja naše diplomante prepoznaju kao nositelje razvoja gospodarstva.

Studiji
Preddiplomski studijiMatematikaMatematika i računarstvoDiplomski studijiMatematika/smjerovi:Financijska matematika i statistikaMatematika i računarstvo

Matematika i informatika – smjer nastavnički

Izvannastavne aktivnosti
Studentska udruga IAESTE Natjecanja u programiranjul Natjecanja u matematici

l Primatijada

l STEM games

l Mathos BBQ party 2019

l Studentski završni projekt o upravljanju Nao robotom Promocija MATHOS Uspjesi naših studenata na natjecanjima:

l IEEEXtreme natjecanje, 2020.

l IEEEXtreme natjecanje, 2019

l Natjecanje timova studenate informatičara hrvatskih sveučilišta 2019

l STEM games, 2019.

l Suradnja s mnogim tvrtkama i institucijama odvija se u okviru prethodno potpisanih sporazuma o suradnji te uključuje:

l mogućnost obavljanja stručne prakse studenata Odjela u prostorima tvrtki

l izradu diplomskih ili završnih radova u suradnji s privrednim subjektom

l dodatnu edukaciju studenata diplomskih studija od strane stručnjaka iz privrede

l sudjelovanje stručnjaka Odjela u rješavanju realnih problema izraslih iz stvarnih potreba tvrtki

l održavanje tematskih predavanja od strane stručnjaka iz realnog sektora.U dijelu aktivnosti Odjela koji se odnosi na obrazovanje nastavnika matematike i informatike, Odjel kontinuirano surađuje s osnovnim i srednjim školama u regiji kroz uključivanje nastavnika u metodičke vježbe, stručnu praksu studenata u školama, uključivanje studenata u rad Stručnog kolokvija kao i ostale aktivnosti Udruge matematičara Osijek. Nadalje, redovito se organiziraju posjeti djece vrtićke dobi te učenika osnovnih i srednjih škola popularizacijskim radionicama koje se održavaju na Odjelu za matematiku.
Pogledaj, poslušaj i pročitaj….
Dino Vučemilović Šimunović,

BI/DWH konzultant, DataCiph

„Kao diplomirani magistar matematike ovog smjera mogu reći samo divna iskustva koja me vežu za dosadašnje obrazovanje na Odjelu za matematiku u Osijeku. Teorijsko znanje i praktični rad koje su mi pružili profesori na Odjelu omogućili su mi da se lako snađem na burzi rada. Što vrijeme više odmiče, a radno iskustvo raste, sve sam više zahvalan na kvalitetnom obrazovanju i radnim navikama koje sam usvojio tijekom studiranja. Uviđam iz dana u dan koliko neke stvari lakše rješavam na radnom mjestu upravo zbog načina razmišljanja koji mi je Odjel razvio. I zato ću svakom srednjoškolcu bez zadrške preporučiti obrazovanje na Odjelu za matematiku u Osijeku nakon kojeg neće biti ograničen pri zapošljavanju u različitim granama privrede, jer mi matematičari baš u svakoj od njih možemo naći svoje mjesto ‘pod suncem’”.
Ivana Trošić,

razvojni programer, Mono d.o.o.:

„Nakon završenog diplomskog sveučilišnog studija Matematike, smjer Matematika i računarstvo mogu reći kako su moji dojmovi pozitivni. Osim teorijskog znanja vrlo je važna i njegova praktična primjena koja je na ovom Odjelu izrazito zastupljena. Također, ono što bih još htjela istaknuti je kako na Odjelu kroz razne kolegije studenti nauče razmišljati i logički zaključivati, a konkretno u mom poslu je to najbitnije. Sve ostalo dolazi s praksom. Odmah nakon završetka studija pronašla sam posao koji želim i volim raditi, a to je najbitnije. Čovjek jedino može biti sretan kada uči i radi ono što voli i što ga ispunjava. Zato bih ovaj Odjel preporučila svim zaljubljenicima u matematiku i/ili računalne tehnologije zbog visoke profesionalnosti ljudi koji tamo rade, zanimljivih kolegija, radne atmosfere te znanja i vještina koje se mogu steći, a korisne su u budućem zanimanju.“
Možda ste propustili...