Novosti
SDP PREDSTAVIO IZBORNI PROGRAM

„Naša slika Županje“ za kvalitetniji život svima
Objavljeno 19. ožujka, 2021.

SDP Županje  predstavio je program za lokalne izbore pod nazivom „Naša slika Županje“. Temelji se na četiri ključne točke: gospodarstvo, kvaliteta života, infrastruktura i funkcioniranje samog grada. Programom su obuhvaćene sve kategorije građana – od djece, učenika, mladih, mladih obitelji, građana u potrebi do osoba s invaliditetom, poteškoćama u razvoju i umirovljenika. Cilj je svima njima povećati standard života i usluga u svim dijelovima grada.
Kandidat za gradonačelnika Mario Galović  govorio je o lošoj iskorištenosti poduzetničke zone, nedostatku komunalne infrastrukture, lošoj poslovnoj klimi i nepostojećoj komunikaciji s okolnim mjestima, što kane, ako dobiju povjerenje birača, promijeniti.


SDP želi unaprijediti distribuciju na gradskoj tržnici, a stimulirajućim najamninama poslovnih prostora u vlasništvu grada, uz oslobođenje plaćanja naknada, revitalizirati centar grada te proširiti turističku ponudu.


Nestranački kandidat za zamjenika gradonačelnika Igor Katona predstavio je projekt „Županja školama“, govorio je o posredovanju u povezivanju škola i tržišta rada, uređenju županjskog MKC-a u funkcionalni prostor dostupan svima, aktivaciji Savjeta mladih te otvorenoj komunikaciji i savjetovanju s udrugama. Predstavio je i projekt „Županja mladima“, kojim mladim obiteljima žele sufinancirati priključak na komunalnu infrastrukturu, osloboditi ih od plaćanja komunalnog doprinosa, sufinancirati kupnju napuštenih kuća i sufinancirati porez za prvu nekretninu.


SDP će, ukoliko dobiju povjerenje birača za vođenje grada, smanjiti i cijenu vrtića, osigurati božićnice i uskrsnice umirovljenicima, pokrenuti projekt doma za umirovljenika koji bi bio društveni dom otvorenog tipa. S ciljem poboljšanja učinkovitost i kvalitete rada gradskih tvrtki, planiraju ih povezati i proširiti djelatnosti te objediniti javnu nabavu, a tu je i digitalizacija gradske uprave.


Predsjednik GO SDP-a Županje Josip Gregorović upozorio je na veliki problem neizlaska na lokalne izbore, što je, zaključio je, ujedno i poruka svim političarima, posebice vladajućima. Rekao je da 36 posto birača izlazi na izbore, što je poražavajuće, ustvrdivši da će  predstojeće  izbore odlučiti upravo onih 64 posto koji ostaju kod kuće.

M. LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...

PREDLOŽILI RASPISIVANJE USTAVOTVORNOG REFERENDUMA

Most traži referendum o zastupnicima nacionalnih manjina

PROMJENE NAVIKA GRAĐANA MIJENJAJU I POSLOVANJE TVRTKI

Razglednice gotovo više nitko i ne šalje, ali dostava paketa raste

Najčitanije iz rubrike