Sport
RUKOMETAŠI DANAS IMAJU PRVI NASTUP NA GJENSIDIGE KUPU

Okupljanje u Norveškoj neće biti samo team building
Objavljeno 9. svibnja, 2024.
Ovoga tjedna igraju se kvalifikacijski susreti za Svjetsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u Danskoj, Norveškoj i Hrvatskoj. Reprezentacije koje su osigurale nastup na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine igraju pripremne turnire.

Hrvatska je u Oslu, gdje će nastupiti na Gjensidige kupu. Slobodno se može reći, najkvalitetnijem rukometnom turniru koji se igra ovoga tjedna u svijetu. Uz tri reprezentacije koje će sljedeće godine biti domaćini SP-a nastupit će i reprezentacija Argentine, koja je na Prvenstvu Južne Amerike već osigurala nastup na svjetskom natjecanju. Hrvatska rukometna reprezentacija pod vodstvom Dagura Sigurdssona otputovala je u srijedu u Norvešku, gdje će već danas protiv domaćina od 19.15 otvoriti nastup na Gjensidige kupu. U subotu, 11. svibnja, u 13.45 naše rukometaše očekuje susret s Argentinom, a u nedjelju od 14.15, sučelit će se sa svjetskim prvacima Danskom.

Izbornik Sigurdsson malo je ispremiješao momčad. Želi provjeriti još neke igrače, koji nisu bili na prvom okupljanju, kada je Hrvatska ostvarila plasman na Olimpijske igre. Kako je naglasio, turnir u Norveškoj neće biti kvalifikacijski za mjesto među olimpijcima. Više je to prilika još bolje upoznati svoje izabranike i provjeriti one koji za sada nisu u prvom planu. Ne dođe li do nekih ozljeda, čini nam se da su krilne pozicije već sigurne za Pariz. Dva krila stižu iz mađarskog Pick Szegeda - Marin Jelinić na lijevom krilu i Mario Šoštarić na desnom krilu. Jelinić će minutažu dijeliti s Davidom Mandićem, koji se vratio nakon ozljede. Šoštariću je na proteklom okupljanju partner na desnom krilu bio Filip Glavaš. Sigurdsson je ovaj put odlučio umjesto Glavaša provjeriti Frana Miletu. Još jednog bivšeg igrača NEXE-a, koji danas nastupa za njemačkog drugoligaša Vinnhorsta. Dobit će sigurno svoju minutažu, a na njemu je dokazati se novom hrvatskom izborniku.

- Prilika je to sigurno da još bolje upoznamo izbornika i on nas te da pohvatamo neke njegove zamisli. Igramo tri utakmice u četiri dana. Iznimno je to jak turnir, ali mislim da ćemo ga iskoristiti. Prije svega želja je da ne bude ozljeda, da i nakon turnira svi ostanemo zdravi. S nekim od suparnika sigurno ćemo igrati i na Igrama, pa mislim da će nam ovo okupljanje dosta koristiti - poručio je Marin Jelinić. K.Lacković
Možda ste propustili...

SUĐENJE PONOVNO U SREDIŠTU POZORNOSTI

Zoran Zekić: Moramo dići glas jer zaslužujemo bolje

SENIORSKA ŽENSKA ODBOJKAŠKA REPREZENTACIJA PONOVO U SLAVONSKOJ METROPOLI

U Gradskom vrtu otvaranje novog izdanja Zlatne lige

Najčitanije iz rubrike