Regija
SREDNJA ŠKOLA ISIDORA KRŠNJAVOGA

Našički učenici u projektu o klimatskoj održivosti
Objavljeno 8. svibnja, 2024.
NAŠICE - Učenici ekonomske škole, opće i prirodoslovno-matematičke gimnazije Srednje Škole Isidora Kršnjavoga, njih 27, uključili su se u projekt o klimatskoj održivosti. Nositelj je projekta organizacija Across the Sea iz Italije, a parter je hrvatska organizacija Društvo za oblikovanje održivog razvoja iz Zagreba.



Projekt je usmjeren na obrazovanje mladih o temama održivosti, klimatskih promjena i recikliranja. Cilj je projekta osnažiti učenike da dijele najbolje prakse s vršnjacima i prošire svoju društvenu mrežu u pogledu znanja o klimatskoj održivosti unutar svojih škola i zajednica.



Održan je prvi online seminar i našičkim srednjoškolcima zanimljivo predavanje održale su organizatorice projekta, Maria Julia Ballivian i Kristina Ljubica Paše. Učenici su saznali koji su to izazovi pred vladama zemalja EU-a vezano za ublažavanje klimatskih promjena, o utjecaju klimatskih promjena te konkretnim primjerima ekoloških problema, obnovljivih izvora energije i recikliranja.



Koordinatorice na razini našičke srednje škole su Snježana Krištofik Juranić, profesorica engleskog i njemačkog jezika, i Lidija Lovrić, profesorica nastavnog predmeta Marketing. S.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike