Regija
SVEČANA SJEDNICA ZA OBLJETNICU

Požeški obrtnici obilježili 150 godina obrtništva
Objavljeno 17. svibnja, 2024.
POŽEGA – Svečanom sjednicom Udruženja obrtnika obilježeno je 150 godina obrtništva u Požegi. „Obrtnici su uvijek bili ključni pokretači razvoja, nositelji tradicije i identiteta našeg grada. U današnjem svijetu punom izazova, njihova uloga je još važnija nego ikad prije. Stoga uzimam ovu obljetnicu kao priliku za obnovu naših obećanja i obaveza prema našoj zajednici i budućoj generaciji obrtnika. Nastavit ćemo održavati obrtništvo, poticati inovacije i osigurati da obrtnici imaju potrebnu podršku i resurse za uspjeh. Hvala vam svima, neka nam 150 godina bude motivacija za još uspješniju budućnost.“ – rekao je predsjednik Udruženja obrtnika Željko Pojer.

Udruženje obrtnika Požega svojim uspješnim djelovanjem u posljednjih 30 godina pridonijelo je gospodarskom razvoju Požeško-slavonske županije. Potvrđuju to brojke: 2014. godine na području Udruženja obrtnika bilo je 788 obrta, dok je 2023. ta brojka porasla na 1029 obrta.
Čestitke za uspješan povijesni slijed obrtništva uputila  im je županica Antonija Jozi, rekavši pored ostalog: „ Obrtnici nisu samo ti koji rade, stvaraju radna mjesta i investiraju, oni su i ono živo tkivo našega grada. Ljudi koji su zaslužni ne samo za gospodarski razvoj nego i za društveni razvoj zajednice. Hvala vam na svemu što činite za razvoj naše županije.“

Čestitke na obljetnici uputio i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohovil, te Borislav Miličević, zamjenik gradonačelnika Požege. S Udruženjem obrtnika Vukovara potpisan je sporazum o suradnji i prijateljstvu. Plakete za uspješno vođenje obrta uručene su obrtnicima i svim partnerima, sponzorima i onima koji su ostavili neizbrisiv trag u razvoju obrtništva. (B.S.T.)
Možda ste propustili...

IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA VINKOVAČKIH PRVAŠIĆA

Crtali svoje viđenje šokačke tradicije

30 GODINA HKD-A "IZVOR"

Smotra folklora

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo
200 riba teških skoro tonu

2

DUNAV KOD BATINE POČEO OPADATI

Za najviše tjedan dana povratak na Zeleni otok

3

U PERIVOJU PRANDAU-MAILATH

Na Miholjačkom sajmu sudjelovalo 55 izlagača