Sport
EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Polufinale je tu, mogu naši i brže
Objavljeno 25. travnja, 2024.
Hrvatski veslači i veslačice odlično su odradili prvi dan Europskog prvenstva, koje je u četvrtak počelo u našem susjedstvu, u mađarskom Szegedu. Sve hrvatske posade već u prvoj utrci su osigurale mjesto u polufinalu, osim osječke braće Lončarić, koja će to pokušati napraviti danas u repesažu.

Damir Martin opet djeluje dobro i brzo. Ovo je olimpijska godina, vrijeme kada Vukovarac sa zagrebačkom adresom ide najbrže na vodi. Sjajno je odradio i prvu utrku u Mađarskoj, te izborio mjesto u polufinalu samaca. Martin je u svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojio drugo mjesto s vremenom 6:58.11 minuta, a najbrži je bio Britanac George Bourne (6:55.90).

Bez većih problema polufinale su odradila i braća Martin i Valent Sinkoviću te sestre Ivana i Josipa Jurković u dvojicima bez kormilara. Sinkovići su zauzeli drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom od 6:34.85 minuta i izravno ušli u polufinale. Valent i Martin su tijekom cijele utrke bili na drugom mjestu, na kraju su zaostali više od osam sekundi za rumunjskom posadom Florin Arteni-Florin Lehaci, a za sedam sekundi nadmašili su trećeplasirani španjolski čamac, koji mora u repesaž. Sestre Jurković su također zauzele drugo mjesto u svojoj skupini, s vremenom od 7:15.90 minuta, pobjednice su Grkinje (7:14.04).

Izravno mjesto u nedjeljnom finalu ima Dora Dragičević u lakom samcu, jer je u toj disciplini prijavljeno samo šest veslačica. Ipak, i one su veslale kvalifikacijsku utrku za određivanje staza u kojima će nastupiti u nedjeljnom finalu. Pobijedila je Bjeloruskinja Alena Furman (7:35.72 minuta), a hrvatska predstavnica na cilj je došla posljednja, u vremenu 7:56.91 minuta.

Polufinalne utrke su na rasporedu u subotu. I. Liović
Lončarići danas na popravnom
Braća Patrik i Anton Lončarić plasman u polufinale dvojca na pariće tražit će danas (petak) u 11.08 u repesažu. Lončarići su u svojoj kvalifikacijskoj skupini bili četvrti s 6:30.24 minute. Pobijedili su Španjolci (6:20.42), drugo mjesto osvojio je norveški dvojac (6:25.21), pa je Osječanima do izravnog plasmana u polufinale nedostajalo pet sekundi.

Možda ste propustili...

TEŠKO JE IZABRATI DOBROG DOMAĆINA IZMEĐU PUNO PONUDA

Više od deset zemalja želi Olimpijske igre 2036.

PAKET24 PREMIJER LIGA - LIGA ZA OSTANAK

Osijek mora u dodatne kvalifikacije

PORAVNANJE FINALNE SERIJE ODBOJKAŠA ZA PRVAKA DRŽAVE

Mursaši napokon dobili Mladost i zakuhali borbu

Najčitanije iz rubrike