Sport
VELIKA PARTIJA MLADOG HRVATSKOG STOPERA

Dalić se može smješkati. Zbog Gvardiola i Modrića, ne i Kove
Objavljeno 10. travnja, 2024.
Bio je to najljepši festival nogometa, vrhunska predstava u kojoj su važne uloge igrali i Hrvati. Posebice jedan, najmlađi iz terceta koji je u utorak navečer igrao na Santiago Bernabeuu. Real Madrid i Manchester City odigrali su 3:3 u nevjerojatnoj prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. City je poveo u 2. minuti golom Bernarda Silve, da bi Real okrenuo autogolom Rubena Diasa u 12. i golom Rodryga u 14. minuti. Englezi su izjednačili fantastičnim golom Phila Fodena u 68. i onda okrenuli još čudesnijim pogotkom hrvatskog nogometnog reprezentativca Joška Gvardiola tri minute poslije. Ipak, Real je od poraza spasio Federico Valverde jednako spektakularnim golom u 79. minuti. Nakon završetka utakmice svatko tko voli nogomet mogao je ustvrditi "ovo je bilo užitak gledati, ali, na žalost, trajalo je samo 90 i nešto sitno minuta".

Joško Gvardiol bio je jedna od najdojmljivijih figura na terenu, stoper koji je ljetos stigao u City i za kojeg Englezi tek sad kažu "isplatilo se za njega dati 90 milijuna eura". Njegovom igrom oduševljen je trener Pep Guardiola, suigrači, navijači Cityja, engleska, ali i španjolska javnost. Naravno, i hrvatska. Nije to bila predstava bez pogreške, ali Joško za kojeg se do posljednjeg trenutka nije znalo hoće li uopće nastupiti, jer ima problema s ozljedom, odigrao je veliku utakmicu, jednu od svojih najboljih u dresu Cityja. Dobra je to vijest i za Hrvatsku, dva mjeseca uoči Eura Gvardiol je u dobroj formi i samo da tako ostane.

- Uživao sam igrati protiv Reala. Kakva utakmica - kazao je Gvardiol kojemu je Sofascore dao ocjenu 7,8, te je bio najbolje ocijenjeni igrač utakmice.

- Ovo je bilo prvi put da igram na Santiago Bernabeuu, atmosfera je bila nevjerojatna. Na kraju je to dobar rezultat, radujem se uzvratu i domaćoj utakmici - dodao je hrvatski branič za TNT Sports.

Gvardiol je prošle sezone gostovao na Bernebeuu u dresu Leipziga u skupini Lige prvaka, ali nije nastupio. Sad je stigao sa Cityjem i bio jedan od najboljih na terenu. Postigao je i svoj prvi pogodak u dresu "građana", i to svojom "slabijom", desnom nogom.

- Sretan sam zbog svog prvog gola za Man City, pogotovo protiv ovako velikog protivnika. Prvi dodir nije bio tako dobar, ali na kraju sam pomislio - opalit ću, pa što bude.

I dogodio se sjajan pogodak.

Gvardiol je odigrao cijeli susret za City, baš kao i Mateo Kovačić, a Luka Modrić je kod Reala zaigrao od 71. minute. Hrvatski izbornik, koji će taj tercet voditi u Njemačku, mogao je biti zadovoljan izvedbom Gvardiola i Modrića, ali ne i Kovačića, koji se itekako mučio u vezi Cityja.

- Po povratku na Bernabeu, gdje je nekoć nastupao kao član Reala, Mateo Kovačić ponovno je ponudio siromašnu partiju za veznog igrača. Nije bio dostojan partner Rodriju. Gubitak Kevina de Bruynea u posljednji tren otvorio mu je prostor u startnih 11, ali Hrvat je, kao i cijele sezone, razočarao umjesto da impresionira. Pokazao se kao velika rupa - piše AS o Kovačiću.

Uzvratni susret Citya i Reala je 17. travnja u Manchesteru, nadajmo se da će to biti još jeda vrhunska nogometna predstava. Nalik na onu od utorka navečer, koja je doista bila spektakularna.

Ivana Liović
Luka je promijenio igru Reala
Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić ušao je u igru u 71. minuti umjesto Tonija Kroosa i bio velika snaga Reala u posljednjih 19 minuta. U kratkom vremenu odigrao je jako dobro.

- Modrić još zagorčava život svima koji misle da više nema goriva u njegovu spremniku za velike utakmice. Baš on je promijeno utakmicu. Ancelotti, koji ga je prijevremeno degradirao u rezervnog igrača, morao je povući njegovu kartu iz špila kad su stvari za njega i njegove počinjale izgledati sve lošije i lošije, a Luka je odgovorio kako samo on zna. Ušao je pri rezultatu 3:2, kad se činilo da Real Madrid ne može zadržati loptu, ali Modrić je igrao kao banka, jer svaka je lopta kod njega bila kao u sefu i svako dodavanje investicija u bolju budućnost. Jedna takva započela je akciju iz koje je Valverde pogodio za izjednačenje - hvale španjolski novinari Modrićevu igru.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike