Sport
U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo
Objavljeno 22. travnja, 2024.
Teniska karavana iz svih krajeva svijeta opet dolazi u Osijek. Od nedjelje, 28. travnja pa do 5. svibnja, na terenima u Perivoju kralja Tomislava na rasporedu je četvrto izdanje ITF Osijek Opena za tenisačice i tenisače. Osječki turnir vrijedan je ukupno 30.000 dolara, nagradni fond je po 15.000 u ženskom i muškom dijelu ždrijeba.

Turnir se i ove godine u Perivoju održava u organizaciji Teniskog kluba Tennis Talents Osijek i Hrvatskog teniskog saveza, uz pokroviteljstvo i potporu Grada Osijeka te Osječko-baranjske županije.

- Istodobno će se igrati i ženski i muški dio turnira, oba ždrijeba su puna, dolaze nam sjajni mladi tenisači i tenisačice, uglavnom plasirani od 200. mjesta pa naviše u ATP i WTA poretku - kazao je predsjednik osječkog Tennis Talentsa Ante Brnić, kojega posebno veseli domaća ekipa, djevojke iz Talentsa koje inače igraju u Prvoj hrvatskoj teniskoj ligi.

- Korina Roso dobila je pozivnicu za glavni turnir, Nera Tešankić, Sara Barbarić i Leonarda Kajkić igrat će kvalifikacije. Nadam se da će neka od njih uspjeti ostvariti profesionalnu pobjedu - dodao je Brnić.

Sljedećeg tjedna u Osijeku neće nastupati domaći dečko, "olimpijaš" Matej Dodig. On se prijavio za nastup, ali nakon nedavnog sjajnog nastupa u Splitu ide na stepenicu više, na Chlallenger turnir. Domaćini zbog toga imaju dvojake osjećaje, žao im je što Dodig ne igra, ali im je jako drago zbog njegovih dobrih igara, sjajne forme i odlaska na Challenger turnire.

Osječki teniski turnir u prvom je redu sportski događaj, ali i događaj koji veseli turističke djelatnike u gradu na Dravi. Prema najavama tenisači te njihova pratnja ostvarit će tijekom sljedećeg tjedna oko dvije tisuće noćenja.

- Dolaze nam igračice i igrači iz više od 20 država svijeta i s četiri kontinenata. To je samo potvrda da u Osijeku imamo dobar turnir, a uz to dobro je i za turizam u našem gradu u bližoj okolici - zaključio je Brnić.

Na predstavljanju četvrtog izdanja Osijek Opena bili su i predsjednik Zajednice osječkog sporta Alen Nađsombat, glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković, potom Davor Grgić iz Tennis Talentsa, sudionica turnira Korina Roso i Bruno Mandić iz Osječkog teniskog saveza. Svi od njih se slažu da je Osijek Open sportski događaj koji vrijedi poduprijeti i drago im je što se na terenima u Perivoju igra još jedan Futures turnir. I. Liović
15

tisuća dolara nagradni je fond turnira u ženskoj i muškoj konkurenciji

Kids Day na Trgu Slobode
I u ovaj Osijek Open uvod će biti Kids Day, u subotu, 27. travnja, u 11 sati na Trgu slobode. Odlično ga organizira Davor Grgić i recimo lani je odaziv bio velik.

- Pozivamo roditelje da povedu djecu kako bi osjetila teniski sport jer imat će priliku razmijeniti koju lopticu s našim tenisačima, podijelit ćemo im majice i bit će lijepo druženje. Posebno pozivamo i djecu koja se dosad nisu upoznala s tenisom jer ga možda zavole. Ovo je također prilika da populariziramo naš sport - poručili su Brnić i Grgić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike