Sport
POMRAČENJE UMA

Ronaldo ne može sakriti frustraciju
Objavljeno 9. travnja, 2024.
Ronaldo je dobio direktan crveni karton, a onda podigao ruku na suca
Europskim nogometnim zvijezdama nije lako u Saudijskoj Arabiji. Novac koji uzimaju jest velik i ozbiljan, ali liga, navike, režim treninga... nije ono na što su naučili i s čim su se susretali najveći dio svoje karijere.

Žali se Benzema, naš Marcelo Brozović vene u pustinji i Zlatko Dalić je na velikim mukama kako ga vratiti u pravi ritam za Euro, a frustrirana je i portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo. Iako je u Saudijsku Arabiju otišao zbog brda novca, jasno je da tamo nije najzadovoljniji, a svoj bijes ponekad ne može suzbiti. Izazvao je novi incident, ovaj put napravio je mnogo goru stvar od hvatanja za međunožje tijekom ligaškog susreta s Al-Shababom. Naime, njegov Al-Nassr poražen je u polufinalu saudijskog Superkupa od Al-Hilala s rezultatom 2:1, a u 86. minuti Ronaldo je dobio crveni karton. U završnici susreta jedan igrač Al-Hilala pokušao je spriječiti Ronalda da brzo izvede aut blizu centra igrališta, a Portugalac je izgubio živce i dva puta ga udario laktom. Nastala je velika gužva pokraj aut-linije, a u tom trenutku navijači su s tribina počeli skandirati "Messi, Messi". Ono što Ronalda teško pogađa... Kada se situacija smirila, sudac mu je pokazao crveni karton, a Ronaldo je potom doživio potpuno pomračenje uma. Stisnuo je šaku s namjerom da udari suca, no u posljednji trenutak se, srećom, predomislio. Prilikom izlaska s terena ismijavao je suca i sarkastično mu zapljeskao, a potom je pozvao i publiku da učini isto. No za to je dobio zvižduke.

Inače, to je Portugalcu prvi izravni crveni karton nakon 2018. godine i utakmice njegova tadašnjeg kluba Juventusa u Ligi prvaka protiv Valencije.

Ronaldo je na zalasku karijere, u Njemačkoj želi napraviti veliki rezultat s Portugalom, još uvijek je moćan i jak, ali ne toliko dominantan i uvjerljiv kao kada je harao europskim nogometnim terenima. Usto je sve više frustriran i lako gubi živce. I. Li.
Najčitanije iz rubrike