Sport
KUP HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Ako bi se ponovila 2022., iznenađenje nije nemoguća misija
Objavljeno 10. travnja, 2024.
Osječani dočekuju Sesvete u SD-u Zrinjevac, a borba za plasman na Final Four počinje u 18 sati
Završnica je sezone, a osječki rukometaši nisu otvorili travanj kako su priželjkivali. Prije tri dana Osijek je doživio poraz u sklopu 5. kola Lige za ostanak u Metkoviću. Ponadao se trener Frano Veraja da će u njegovu rodnom gradu na konto biti stavljeni vrijedni bodovi, ali nije se dogodilo. Nije njegova momčad ponovila izdanje s otvaranja Lige za ostanak, kada je protiv istog protivnika bila na dalekoj višoj razini (brzini). No na Neretvi nije lako ostati neporažen, a pobjedu za mirniji san Osječani će tražiti u nedjelju na svom terenu protiv već otpisane Ribole Kaštela.

Nema predaha između dvije prvenstvene utakmice. Danas (srijeda) na programu su susreti četvrtfinala Kupa Hrvatske, a u akciji će od 18 sati na Zrinjevcu biti i Osijek. Protivnik je težak, Sesvete su ponajbolja hrvatska rukometna družina, ali domaćin nema namjeru izvjesiti bijelu zastavu unaprijed. Prije dvije godine, na istom mjestu isti su suparnici odigrali iznimno ravnopravan i neizvjestan ogled, koji je riješen u posljednjim sekundama. Pobjedu od 26:25 odnijeli su gosti, koji su se tada plasirali na Final Four. jednak je ulog i večeras, a jedan od igrača koji je bio na parketu 6. travnja 2022. je i kapetan Matej Zrno.

- Bez obzira na poraz u Metkoviću, imamo odličnu atmosferu u svlačionici, kao što smo je imali i prije dvije godine. Tada smo na tribinama imali sjajnu podršku, predvođenu Kohortom, voljeli bismo i večeras zaigrati u identičnom okruženju. Dali smo tada i više od naših trenutnih mogućnosti, nažalost, nije bilo dostatno, pali smo u samoj završnici - prisjeća se Zrno, koji je tada tri puta zatresao mrežu suparničkog vratara. Ne treba zaboraviti da je RK Osijek tada imao i status drugoligaša, stoga je jasno da nije bilo puno onih koji su očekivali senzaciju, koja se zamalo dogodila.

Sesvete su i sada u statusu favorita. Trenutno su drugi u Ligi za prvaka, odmah iza neporaženog Zagreba. Uzeli su mjeru Nexeu, a u dva dvoboja osnovnog dijela protiv večerašnjeg domaćina nisu imali problema. Sredinom prosinca slavili su na Zrinjevcu 23:34, a kod kuće su bili još uvjerljiviji (32:18).

- Nama je nastup u ovoj fazi Kupa nagrada za sezonu, koja će, vjerujem, na kraju i za nas dobro ispasti. Nemamo pritisak, na nama je da napravimo dobru atmosferu i da igrači daju na parketu svoj maksimum. Nama je ipak prvenstvo nešto važnije, ali to ne znači da smo bez ambicija. Ne znam koliko je naša pobjeda realna, ali vjerujem da ćemo imati što reći večeras - priželjkuje trener Veraja.

Nino Benčina
NA ZAVRŠNICU ŽELE VINKOVČANI I NAŠIČANI
Srijeda nam donosi kompletan četvrtfinalni program Kupa Hrvatske. U akciji su tri slavonska kluba, a osim Osječana prigodu za Final Four traže i Vinkovčani i Našičani. Bjelin Spačva Vinkovci od 19 sati i dvorani OŠ “Bartol Kašić” dočekuje Poreč, a NEXE će polufinalnu vizu početi vaditi pola sata poslije kod Gorice. Prošle godine NEXE je zapeo u četvrtfinalu (Sesvete), a sada se očekuje prolaz, bez obzira na nesretne posljednje događaje. Posljednji četvrtfinalni par su Trogir - Zagreb.

Možda ste propustili...

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

NA EP-U U VESLANJU MEDALJA SE OČEKIVALA OD BRAĆE, A OSVOJILE JU SESTRE

Pokazale smo našu krv s kamena i otoka

Najčitanije iz rubrike