Sport
ZAGREPČANIMA NASLOV NA MEMORIJALU VUKOVARSKIH BRANITELJA

Ugledno nogometno društvo i mlade nade na istoku države
Objavljeno 9. travnja, 2024.
Završeno je jubilarno, 20. izdanje Memorijala vukovarskih branitelja, a naslov pobjednika osvojila je zagrebačka Lokomotiva. U hrvatskom gradu heroju 20. se put igrao turnir za mlade nogometaše, do 14 godina, tijekom tri dana bilo je utakmica na terenima u Vukovaru i Bogdanovcima, a sve u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, Hrvatskog nogometnog saveza, Grada Vukovara i braniteljskih udruga.

Ove godine sudjelovalo je 16 momčadi, koje su bile raspoređene u četiri skupine. Osim mladih nogometaša krajem prošlog tjedna na Gradskom stadionu skupilo se i zanimljivo sportsko-političko društvo, u Vukovaru je bio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić te delegacije Hrvatskog nogometnog saveza. Krovnu organizaciju hrvatskog nogometa predstavljali su prvi dopredsjednik Ante Vučemilović Šimunović, članovi Izvršnog odbora Ante Kulušić i Josip Kuterovac, tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa, glavni instruktor Petar Krpan, viši predsjednikov savjetnik Zorislav Srebrić, izbornik U-15 reprezentacije Sreten Ćuk, instruktori Središta Ivan Gudelj, Sergej Milivojević, Mladen Ivančić i Marin Smoje te predstavnici struke koji su se niz godina skrbili o mladim reprezentacijama Martin Novoselac i Ivan Bedi, koji su, uz Ivana Gudelja, primili posebna priznanja za svoj doprinos radu s mladima.

No glavni su ipak bili mladi igrači. Nakon razigravanja po skupinama i završnih dvoboja naslov pobjednika otišao je u Zagreb. Osvojila ga je Lokomotiva, koja je u finalu bila uvjerljiva protiv vršnjaka iz Vinkovaca, mladih cibalijaša, sa 4:0. U susretu za treće mjesto momčad selekcije austrijskih i švicarskih Hrvata upisala je minimalnu pobjedu (1:0) protiv Rudeša zahvaljujući pogotku Leandra Yakina. I.Li.
Možda ste propustili...

EP: NAJBOLJI HRVATSKI GIMNASTIČAR NIJE USPIO OBRANITI NASLOV EUROPSKOG PRVAKA NA PREČI

Tin Srbić: Vjerujem da mogu puno bolje nego danas

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

Najčitanije iz rubrike