Sport
PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira
Objavljeno 21. travnja, 2024.
Nedjeljno rano popodne u Križevcima za rukometaše Osijeka završilo je porazom. KTC je ostvario pobjedu ostavivši goste iz Slavonije bez prilike za bodove kojima bi već dva kola prije kraja osigurali ostanak. Ovako se borba za ostanak u Premijer ligi dodatno zakomplicirala. KTC se izjednačio po broju bodova s Osječanima, a kako je prvi susret ove dvije momčadi u Zrinjevcu završio pobjedom Osječana 33:30, u međusobnom srazu bolji su Križevčani, a kakva je trenutna situacija, i to bi moglo biti presudno. Naime, dvije posljednjeplasirane momčadi izravno ispadaju, a još dvije momčadi morat će u dodatne kvalifikacije. Trenutno je jedino sigurno kako će iz lige ispasti Ribola Kaštela. Mogao je KTC i uvjerljivije pobijediti, već na poluvremenu bilo je šest razlike za domaće, a šest i pol minuta prije kraja “plus 10”. U završnici se KTC malo opustio, što su Osječani iskoristili kako bi ublažili poraz. Dobra je vijest da je Karlo Vašarević postigao devet pogodaka te je lijevo krilo Osijeka i dalje u utrci za najboljeg strijelca lige. Sljedeću utakmicu Osječani igraju u subotu, 27. travnja, kada u Zrinjevcu dočekuju Rudar. Bit će to utakmica u kojoj nemaju pravo na pogrešku jer nakon toga još gostuju kod Dubrave u Zagrebu. K.L.
KTC        32 (19)

OSIJEK        26 (13)

KRIŽEVCI - GŠSD Ljudevita Modeca. Suci: Hrvoje Čačić i Frano Josić (Zagreb).

KTC: Marković 5, Vinković 4, Ćurić 2, Ostarčević, Harča, Dujmović 2, Perajica 9-3, Jurakić, Grgić, Punčec, Maričić, Haman, Ezgeta 7, Tandara, Celovec 1 i Mršić 2.

OSIJEK: Hećimović, Frajhaut, Babić 1, Purić 1, Čičak 6-2, Ninaj 1, Lukac, Čurić 5-1, Kekez, Vuković, Maganić 2, Vašarević 9-1 i Nedić 1.

SEDMERCI: KTC 4-3, Osijek 7-4, ISKLJUČENJA: KTC 12 minuta (Čurić 2, Dujmović 2, Punčec 2, Maričić 2, Ezgeta 2+2); Osijek 6 minuta (Čurić 2, Lukac 2, Nedić 2).

Možda ste propustili...

DALIĆU, JESI LI GLEDAO OVU PREDSTAVU EL TORA?

Ramon Mierez - Bik koji vuče Osječane prema Europi

DRUGO EUROPSKO PRVENSTVO - ŠPANJOLSKA 1964.

Franco je morao popustiti

Najčitanije iz rubrike