Sport
DOMINACIJA NA STAZI U SUZUKI

Max na čelu karavane od početka do kraja
Objavljeno 7. travnja, 2024.
Nizozemac Max Verstappen, vozač Red Bulla i aktualni svjetski prvak, dominantno je odradio još jednu utrku Svjetskog prvenstva Formule 1, te je pobijedio na Velikoj nagradi Japana, na stazi u Suzuki. Time je ostvario svoju 57. pobjedu u karijeri, Max je jednostavno nedodirljiv na stazama diljem svijeta u posljednje tri godine. Verstappen je dan prije ostvario “pole position” u Suzuki, a u nedjelju suvereno je vladao stazom od početka do kraja za novo slavlje, treće u ovoj sezoni.

Utrka je počela sudarom i duelom Daniela Ricciarda i Alexandera Albona, koji su zbog toga završili u zaštitnom zidu. Odluka je bila ponavljanje starta utrke, no ni taj incident nije utjecao na 26-godišnjeg Verstappena, koji je na vrhu redoslijeda bio od početka do kraja. Dobar dan Red Bulla upotpunio je Meksikanac Sergio Perez, koji je bio drugi, a Španjolac Carlos Sainz Jr. iz Ferrarija završio je treći, što mu je drugo ovosezonsko penjanje na postolje. Četvrto mjesto osvojio je drugi Ferrarijev vozač Charles Leclerc, koji je dvostruko popravio plasman u odnosu prema kvalifikacijsms, a među pet najboljih ugurao se i Lando Norris, vozač McLarena.

U ukupnom redoslijedu vodi Verstappen sa 77 bodova, a Perez je drugi i ima 64 boda. Slijede dva vozača Ferrarija, Leclerc ima 59, a Sainz 55 bodova. U konkurenciji konstruktora Red Bull ima 141 bod, a jedino ga može pratiti Ferrari, koji je skupio 120 bodova. Najbolji vozači od 19. do 21. travnja prvenstvo Formule 1 nastavljaju na Velikoj nagradi Kine. H
Možda ste propustili...

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike