Sport
MELANIE DE JESUS DOS SANTOS FRANCUSKA GIMNASTIČARKA

Simone Biles mi je kao starija sestra, sretna sam što mogu trenirati s njom
Objavljeno 8. travnja, 2024.
U ženskom dijelu programa osječkog gimnastičkog Svjetskog kupa ona je bila najveća zvijezda. Melanie de Jesus dos Santos, francuska gimnastičarka, vlasnica je četiriju zlatnih medalja s europskih prvenstava i bronce s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva kao članica francuske reprezentacije. Dio reprezentacije stigao je u Osijek kako bi provjerio svoju formu u ovom dijelu sezone, s kulminacijom na Olimpijskim igrama u njihovoj zemlji.

Rođena je na Martinigueu. Tamo je i počela trenirati gimnastiku.

- Ne znam točno zašto sam počela trenirati gimnastiku. Prvo sam trenirala džudo, ali sam bila presitna. Otišla sam na gimnastiku i onda se s 12 godina doselila u Francusku. Sada živim u Houstonu, u SAD-u.

Kakav je život na Martiniqueu?

- Prelijep. Puno sunca, plaža, pijeska. Jako mi nedostaje premda sada, kada sam u SAD-u, nisam tako daleko, pa odem svakih pet-šest mjeseci. Sigurno ću otići nakon Olimpijskih igara.

Ima i portugalske korijene. Otac joj je Portugalac. Živi u Portugalu, gdje Melanie ima dvije polusestre.

- Ne govorim portugalski. Malo sam razumijela kada sam bila malena, ali ga ne govorim.

U Houstonu trenira u istom klubu s najvećom svjetskom gimnastičarkom Simone Biles.

- Ona je sjajna osoba. Sretna sam što mogu trenirati s njom. Jako je zabavna i osjećam se kao da mi je velika sestra. Zajedno idemo na Gold Over America Tour. To je potpuno drukčije od natjecanja. Puno zabave, plesa. Veliki spektakl, ali nama jako zabavno.

Postoji li mogućnost dolaska Simone Biles na neki od Svjetskih kupova, na primjer u Osijek?

- Ha, ha, to nju morate pitati.

Nismo baš u prilici, pa ćemo zamoliti tebe da je priupitaš i nagovoriš da dođe u Osijek!

- O.K., pitat ću je, ha, ha.

- Prvi put sam u Hrvatskoj, vrlo je lijepo natjecanje, ljudi su ljubazni. Sezona nam je počela prije tjedan dana. Sretna sam što sam uspjela odraditi vježbu.

Ove godine su Olimpijske igre u Parizu. Što možemo očekivati?

- Malo me, iskreno, plaši sve to. Olimpijske igre su u našoj zemlji, bit će puno ljudi, puno očekivanja. S druge strane, uzbuđena sam. Potrudit ću se uživati u natjecanju. Imamo samo tri mjeseca do Olimpijskih igara. Trenirati, smijati se i uživati.

Što radiš kada nisi u gimnastičkoj dvorani?

- Ništa, spavam, ha, ha. Volim jako modu. Volim ići u shopping, trošiti novac. Šalim se. Učim o modi i u školi. Volim trčati, plesati, glazbu.

Ništa nogomet, rukomet?

- Volim i nogomet, ali ga baš ne igram dobro.

Imaš li neki omiljeni klub?

- Uh. Ne bih to baš otkrila u Francuskoj. Volim gledati nogomet i to je to. Da, gledala sam naravno i finale Svjetskog prvenstva u nogometu između Francuske i Hrvatske.

Uh, zar je to uopće morala spominjati! Ali nam je drago da je jedna takva zvijezda odabrala baš Osijek na početku priprema za Olimpijske igre. Pa neka nagovori Simone Biles na dolazak u Osijek. Oprostit ćemo joj čak i za poraz u finalu 2018. i za sve poraze od Francuske u rukometu! K.Lacković
Najčitanije iz rubrike