Sport
ODLUKA U NAŠICAMA KOJA NIKOGA NIJE IZNENADILA

Vujović više nije trener
NEXE-a, do kraja sezone
momčad vodi Krešo Ivanković
Objavljeno 22. travnja, 2024.
Manje od dva mjeseca trajao je na klupi NEXE-a. Veselin Vujović više nije trener našičkog kluba. Uprava i trener donijeli su odluku o prekidu suradnje. Prekid nije neočekivan s obzirom da nije postignut cilj zbog kojeg je Vujović krajem veljače doveden u klub. Presudila mu je subotnja utakmica protiv Poreča u kojoj NEXE nije uspio ostvariti pobjedu. Susret u Našicama završio je bez pobjednika, a to je momčad stavilo u vrlo nezgodnu situaciju. Dva kola prije kraja Lige za prvaka NEXE će teško ući u doigravanje te bi nakon 15 godina mogao prepustiti titulu viceprvaka Hrvatske. Čini se kako je raskid prvi pokrenuo Vujović, a ne od strane Uprave. Potvrdio je to sada već bivši trener nakon što se podravio s igračima i članovima stručnog stožera.

- Očito da šok terapija nije uspjela razdrmati ekipu, najprije smjenom trenera Branka Tamšea, a nakon toga ni ja nisam uspio u ovom kratkom vremenu probuditi ekipu onako kako ja to znam. Odluku sam donio nakon utakmice protiv Poreča koju smo unatoč problemima s ozljedama morali pobijediti i nakon koje sam izjavio da me je sram i da bih najradije nestao i mislim da je moralan čin s moje strane bilo ponuditi ostavku. Vrlo brzo smo se dogovorili da je to u ovom trenutku najbolja opcija za RK NEXE. U tijeku je i disciplinski postupak koji vodi Hrvatski rukometni savez protiv mene i vrlo je izvjesno da ću dobiti kaznu od nekoliko utakmica koje ne bih mogao voditi. Upravo je i nekoliko utakmica ostalo do kraja prvenstva kao i završnica Kupa Hrvatske, pa će biti najbolje da ekipu trenira i vodi moj dosadašnji pomoćnik Krešo Ivanković. Iskreno se nadam da će moj odlazak kod igrača ipak probuditi u njima ono nešto sportsko i karakterno i da na terenu daju puno više kako bi RK NEXE vratili na ono mjesto koje mu pripada, kako u hrvatskom tako i u europskom rukometu. U Našicama mi je bilo prelijepo i nosim samo dobre uspomene, svima u klubu želim puno sreće i hvala na svemu, poručio je Vujović.

Novu tešku odluku kluba prokomentirao je za klupsku stranicu i predsjednik RK NEXE Josip Ergović.

- Prije svega je odluka donešena na inicijativu trenera Vujovića kojemu se ovim putem želim zahvaliti i jako mi je žao što se moramo rastati. U prilog svemu ovome ide i odluka disciplinske komisije HRS-a koja će sigurno donijeti odluku o suzpenziji Veselina Vujovića, pa bi bilo vrlo nezgodno da on vodi treninge, a Krešo Ivanković vodi utakmice. S druge strane Krešo Ivanković je dobar trener kojega smo planski doveli i siguran sam da ćemo u predstojećem razdoblju konsolidirati redove i prije svega imati mir koji krasi naš klub i da ćemo se vrlo brzo ponovno veseliti dobrim rezultatima RK NEXE kako u Hrvatskoj tako i u Europi. Na nama je sada da pokušamo do kraja složiti ekipu i da još uvijek ne odustanemo od borbe za drugo mjesto u domaćem prvenstvu i pokušamo osvojiti Kup Hrvatske kako bismo barem malo isprali ovaj gorak okus koji imamo u ovoj sezoni. Na žalost, ponekad je potrebno napraviti ovakve drastične rezove. Pokušali smo najprije sa smjenom Branka Tamšea, a evo sada i s njegovim nasljednikom Veselinom Vujovićem pa se nadam da će igrači bolje reagirati. Unatoč svemu, čvrsto vjerujem da ćemo iz svega ovoga izaći još jači jer iza sebe imamo više od deset godina konstantnog rasta i ovo je prvi put da imamo jedan mali pad, što je u sportu sasvim normalno. Takvi su slučajevi zabilježeni i u nekim drugim europskim klubovima koji su znali podbaciti, možemo mi biti i četvrti ili peti ako treba, ali siguran sam da to neće dugoročno naštetiti našem klubu. Jaki smo i dalje imamo svoje ciljeve, a to je sam vrh hrvatskog i europskog rukometa, poručio je Ergović.

Kao što je ranije potvrđeno momčad će voditi Krešo ivanković. Već je s momčadi odradio trening, a debi u novoj ulozi imati će u subotu protiv Bjelin-Spačve Vinkovci. K.L./RK NEXE
Možda ste propustili...

FINALNA SERIJA KOŠARKAŠA ZA PRVAKA PRVE LIGE IDE DO KRAJA

Brokeri impresivnim nastupom izborili majstoricu

SUBOTNJI SUSRET 33. KOLA SUPERSPORT

Ulaznice za Lokomotivu

SUPERSPORT PRVA HNL ZA ŽENE

“Petarda” Osječanki u Splitu

Najčitanije iz rubrike