Osijek
ČEPINSKI HDZ ORGANIZIRAO DRUŽENJE

Sumještane počastili giricama
Objavljeno 29. ožujka, 2024.
Mještani Čepina nisu morali razmišljati o tome što će kuhati na Veliki petak, samo su stali u red i dobili ukusan posni obrok - pečene girice. Naime, svoje su sumještane ukusnim ribljim jelom častili članovi Hrvatske demokratske zajednice - Općinske organizacije Čepin, u skopu tradicionalnog druženja s građanima pod nazivom "Obroci ribe Velikog petka".

- Već tradicionalno organiziramo ovo druženje pred Uskrs. Okupili smo se na prikladnom prostoru kako bi se što veći broj građana mogao pridružiti, pa smo izabrali prostor ispred trgovačkog centra. Pobjedi svjetla nad tamom, života nad smrti prethodi golema žrtva, s kojom, u skladu s našim demokršćanskim svjetonazorom, suosjećamo okupljanjem na molitvu, post, odricanje i dijeljenje potrebitima. Ovo je samo jedan od oblika zajedništva koje ponovno potvrđujemo zajedničkim blagovanjem na otvorenom gdje smo održali humanitarnu akciju i podijelili obroke ribe našim sumještanima - pojasnila je predsjednica čepinskog HDZ-a Vesna Grbeša.

Ugodnom je ozračju pogodovalo i lijepo, sunčano vrijeme, tako da je bilo vremena, osim za zajednički obrok, i za ugodan razgovor sa znancima i susjedima. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike