Osijek
MEDIJSKA PISMENOST

Radionica "Navigiranje morem (dez)informacija"
Objavljeno 28. ožujka, 2024.
Navigiranje morem (dez)informacija - Medijska pismenost 21. stoljeća naziv je besplatne radionice koju Gong organizira za zainteresirane građane i građanke Osječko-baranjske županije u superizbornoj godini. Održat će se u Osijeku u subotu (6. travnja) od 10 do 15 sati u DKolektivu (Županijska 11, dvorišna zgrada).



“Radionicom želimo potaknuti građane i građanke na odgovornije, informiranije i aktivnije korištenje internetom i medijskim sadržajem. Na radionici ćemo razgovarati o važnosti informiranja, prepoznavanju dezinformacija i UI sadržaju, kao i o primjeni medijske i političke pismenosti u superizbornoj godini. Obrađujući teme medijske pismenosti, aktivne političke participacije, važnosti informiranja i uočavanja dezinformacija, sudionici i sudionice će steći praktične vještine kritičke evaluacije informacija, efikasnijeg navigiranja društvenim mrežama te otpornost prema neprovjerenim informacijama", najavljuju.



Možete se prijaviti do 3. travnja preko prijavnog obrasca dostupnog na poveznici na FB stranici DKolektiva. Radionicu će izvoditi Matej Mikašinović-Komšo, Gongov stručnjak za digitalne alate, Milica Bogdanović i Iris Knežević, Gongove koordinatorice edukativnih aktivnosti. I.R.G.
Najčitanije iz rubrike