Osijek
TRADICIONALNA POTRAGA U GISKO-U

Leon prvi uspio pronaći bijelog zeca
Objavljeno 29. ožujka, 2024.
Dječji je ushit preplavio i ove godine prostore i dvorište GISKO-a u Europskoj aveniji. Naime, prigodom uskrsnih blagdana Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek tradicionalno je organizirala Potragu za bijelim zecom, igru za djecu, koja je održana u četvrtak. Potraga u kojoj je sudjelovalo tridesetak mališana, od kojih je najmlađi imao samo četiri godine, počela je u 11 sati na Odjelu za rad s djecom i mladima.


“Vladala je uistinu vesela atmosfera, a potraga se održavala u prostorima igraonice Odjela za rad s djecom i mladima, American Corneru i dvorištu knjižnice. Dijelili smo tri nagrade, glavnu, naravno, za pronalazak bijelog zeca, no da sve ne bi bilo brzo gotovo, bilo je i utješnih nagrada. S obzirom na to da je danas Veliki, ali i Zeleni četvrtak, dijelili smo utješne nagrade za najviše pronađenih zelenih zečeva te za najviše pronađenih zečeva ukupno. Svi smo se potrudili da cijeli događaj djeci bude što zanimljiviji, a pobijedio je dječak Leon. Ove je godine pronađeno najviše zečeva, čak 85, tako da je potraga bila samo takva!" prenijela nam je dojmove knjižničarka Odjela za rad s djecom i mladima GISKO-a Ivana Turk te dodala da su se nakon odlične zabave djeca zadržala na maloj zakusci te su im djelatnice GISKO-a pročitale prigodnu uskrsnu priču.


Inače, Potraga za bijelim zecom jedan je od najdugovječnijih i najpopularnijih programa za djecu u osječkoj knjižnici. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja za cilj ima djeci prikazati knjižnicu kao zabavno mjesto, a ne kao neku ozbiljnu zgradu u kojoj im nije mjesto. Prilika je to da najmlađi zavire u sve kutke Gradske i sveučilišne knjižnice, prelistaju knjige, možda bijeli zeko čeka baš njih. I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike