Crna kronika
VATRA U KAMPUSU

Palio papiriće, pa izazvao požar u sobi
Objavljeno 28. ožujka, 2024.
Noćna smjena osječkih profesionalnih vatrogasaca imala je intervenciju u obližnjem studentskom domu, u Svačićevoj ulici. Iz Policijske uprave osječko-baranjske doznajemo kako je Druga policijska postaja u drugom satu srijede dobila dojavu o požaru u jednoj od studentskih soba u kampusu. Očevidom je isključen tehnički uzrok izbijaja požara jer se nakon istraživanja utvrdilo kako je riječ o ljudskom djelovanju. Naime, jedan je mladić palio papiriće u sobi (!?) u keramičkoj posudi na podu. Mladić zasigurno nije mislio da bi se vatra mogla proširiti, no upravo to se dogodilo, te je manji požar zahvatio obližnji gorivi materijal.

Od vatrogasaca doznajemo kako su poziv da iziđu u kampus dobili u 2.10. Na teren je izišlo pet vatrogasaca s jednim vozilom. Stigli su za dvije minute od poziva, jer je zgrada JVP-a Osijek u istoj ulici gdje i kampus.

- Izišli smo preventivno, jer je do našeg dolaska požar ugašen intervencijom domara i drugih korisnika doma. U sobi su nagorjeli noćni ormarić i polica na zidu, a zidovi su bili zadimljeni. Iznijeli smo iz sobe što je gorjelo, te je prostor pregledan termokamerom. Intervencija je dovršena u 2.27 - doznajemo od Davora Škarice, pomoćnika zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Osijek. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike