Osijek
OSIJEK DOMAĆIN 1. KONGRESA PSIHIJATARA

Predstavit će se nove spoznaje u dijagnostici i terapijskom pristupu
Objavljeno 26. ožujka, 2024.
Medicinski fakultet u Osijeku 27. i 28. ožujka ove godine domaćin je 1. kongresa s međunarodnim sudjelovanjem "Multidimenzionalni pristup u liječenju psihijatrijskih poremećaja", na kojemu će sudjelovati 49 domaćih i inozemnih stručnjaka i predavača. Organizira ga Zavod za akutnu i biologijsku psihijatriju s intenzivnim liječenjem Klinike za psihijatriju KBC-a Osijek, uz Medicinski fakultet Osijek i suorganizatore.

Kongresomu je uspostavljena i suradnja s Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek te s Pravnim fakultetom Osijek, a održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog psihijatrijskog društva, Osječko-baranjske županije te Hrvatske akademije medicinskih znanosti - kolegij psihijatrijskih medicinskih znanosti i Hrvatskog instituta za istraživanje i edukaciju o mentalnom zdravlju.

Predavači, koji dolaze iz Švicarske, Grčke, Rusije, Irske i Češke, vrhunski su stručnjaci iz svoga područja, a među sudionicima kongresa naći će se i doajeni hrvatske i inozemne psihijatrije - profesor Miro Jakovljević i profesor Norman Sartorius.

Za sudjelovanje na kongresu nisu predviđene kotizacije jer je cilj organizatora promovirati transparentnu i dostupnu diseminaciju znanja na stručnoj i znanstvenoj razini u okviru psihijatrije i interdisciplinarnih srodnih znanosti.

Predsjednica Organizacijskog i Znanstvenog odbora 1. Kongresa "Multidimenzionalni pristup u liječenju psihijatrijskih poremećaja", doc. prim. dr. sc. Anamarija Petek Erić, najavljuje da su tim stručno-znanstvenim skupom integrirane sve najnovije spoznaje i pristupi liječenju iz područja psihijatrije i interdisciplinarnih specijalističkih područja te da će biti predstavljena nova saznanja u dijagnostici, terapijskom pristupu i tretmanu duševnih bolesnika s aspekta personalizirane medicine kao vodećeg pristupa u suvremenoj psihijatriji.

Kongres se otvara u srijedu (27. ožujka) u 9 sati na Medicinskom fakultetu u Osijeku pozdravnim riječima domaćina i gostiju, nakon čega se nastavlja nizom predavanja po sekcijama. Predavanja slijede i u četvrtak, kada kongres, nakon 18 sati, i završava. T. Prusina
Najčitanije iz rubrike