Osijek
KOMPA PONOVNO PREVOZI PUTNIKE

S obale na obalu svakih pola sata
Objavljeno 26. ožujka, 2024.
Od prošlog vikenda kompa se ponovno, nakon zimske stanke, otisnula između dviju dravskih obala. Uz tramvaj ovo je još jedno prijevozno sredstvo koje Osijek izdvaja iz skupine sličnih gradovima, a koji još k tome egzistiraju uz rijeku. Još više zbog toga što kompa, s desne na lijevu obalu, prevozi posjetitelje Zoo vrta, koji je također, po ljepoti i veličini, raritet na ovim kontinentalnim prostorima.

“Kompa plovi po svome standardnom dnevnom redu, svakih pola sata polazak je s jedne od obala. Osim situacije kada je gužva, kada se vozi non-stop. Tako će vjerujemo biti idućeg ponedjeljka, za uskrsni blagdan, kada ćemo voziti izvan reda plovidbe jer očekujemo veliki broj posjetitelja”, kaže nam Nikica Jukić, voditelj Zoo vrta. Kompa “po formaciji” pripada pod Zoo, a oboje su u sastavu Unikoma.

“Za ovu sezonu kompu smo prigodno dotjerali, spremno dočekujemo naše putnike, kojih smo prošle godine prevezli više od 46 tisuća”, izvijestio je naš sugovornik. Kompi se najviše vesele djeca, a postala je i omiljeno mjesto za fotografiranje mladenaca. Naposljetku, naš sugovornik poziva na oprez, iako vožnja kratko traje, valja na pameti imati kako je riječ o plovidbi preko Drave.

“To znači da treba izbjegavati približavanje ogradi i neprilično ponašanje na palubi za vrijeme vožnje”, upozorava Jukić.

Prvi je dnevni polazak kompe s desne obale u 9 sati, posljednji onaj s lijeve obale u 18.30. Kompa neće prometovati ako su vremenski uvjeti nepovoljni. D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike