Regija
ZAJEDNICI I SPORTSKIM KLUBOVIMA RASPOREĐENO 226.675 EURA

Klubovima osiguran novac i za troškove energenata
Objavljeno 26. ožujka, 2024.
DONJI MIHOLJAC



Grad Donji Miholjac i u 2024. godini u proračunu je osigurao sredstva za poticanje i promicanje sporta, provedbu sportskih aktivnosti, djelovanje Zajednice športskih udruga grada Donjeg Miholjca i rad raznih sportskih udruga te osiguravanje uvjeta za provođenje treninga i natjecanja.

Odluku o rasporedu sredstava iz gradskog proračuna na temelju javnog poziva za sufinanciranje jednogodišnjih programskih aktivnosti sportskih klubova i društava donijela je Skupština Zajednice športskih udruga. Iz Zajednice ističu kako je Skupština jednoglasno prihvatila raspodjelu financijskih sredstava.

Najviše, 127.752 eura, raspoređeno je na 20 sportskih udruga koje djeluju na području grada. Proračunska sredstva dobili su Nogometni savez Donji Miholjac, NK Jedinstvo Donji Miholjac, NK Sveti Đurađ, NK Bratstvo Radikovci, NK Sokol Rakitovica, Boksački klub Victory, Biciklistički klub Maraton Team, Hrvački klub Fami, Klub športskih aktivnosti djece i mladih Junior klub, Košarkaški klub, Kuglački klub, Odbojkaški klub, Rukometni klub Mladost, Stolnoteniski klub, Školski sportski savez, Šahovski klub, Teniski klub, Zajednica športsko-ribolovnih udruga te Sportsko-penjački klub Red point.

Za potrebe Zajednice športskih udruga osigurano je 44.837 eura. Od tog iznosa na godišnju plaću s doprinosima tajnika izdvojit će se 17.467 eura. Na popisu značajnih općih troškova Zajednice športskih udruga još su održavanje kombi-vozila, naknada za korištenje školske sportske dvorane, liječnički pregledi i usavršavanje trenera. Također, osigurana su sredstva i plaćanje knjigovodstvenog servisa, informatičkih usluga i telefona te za nagrađivanje uspješnih sportaša.

U gradskom proračunu za 2024. godinu osiguran je i novac za projekte - 35.000 eura. Za kupnju kombija za potrebe članica Zajednice športskih udruga namijenjena je 31.000 eura, a preostala sredstva utrošit će se za obuku neplivača.

Osigurana su financijska sredstva sportskim klubovima i za troškove energenata, kao što su plin i električne energija. Na 11 sportskih klubova i društava raspoređeno je 15.086 eura. S. Fridl
Možda ste propustili...

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike