Osijek
USKRSNE RADOSTI U OSIJEKU

Ispišimo zajedno nove uspomene...
Objavljeno 22. ožujka, 2024.
Pridružite se nezaboravnoj proslavi proljeća i Uskrsa u Osijeku, gdje tradicija susreće zabavu

Grad Osijek priprema se za doček jednog od najljepših blagdana u godini, a dobro je poznato da grad na Dravi prednjači kada je riječ o prigodnim manifestacijama. Od 25. ožujka do 1. travnja slavonska metropola, zahvaljujući gradskoj upravi, Turističkoj zajednici grada Osijeka, Unikomu i GPP-u, postaje središte uskrsnih i proljetnih događanja koja odišu tradicijom, a brojne planirane aktivnosti donose zabavu i zajedništvo svim generacijama.

Program počinje uskrsnim tramvajem, gdje će najmlađi u jedinstvenoj tramvajskoj avanturi otkriti kako iz ptice nastaje zec. Program za djecu planiran je od 25. do 27. ožujka u 9 i 10.30 te 28. i 29. ožujka u 17 sati na stajalištu kod Remize.

Duh zajedništva i tradicije bit će dodatno pojačan u petak, 29. ožujka na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi, gdje će se u podne održati tradicionalna podjela fiš-paprikaša.

Trg slobode postaje središte kreativnosti i tradicije 30. ožujka od 10 do 13 sati jer će ponovno ugostiti višegodišnju manifestaciju Šarana jaja bojama grada. Ovaj će događaj predstaviti uskrsne običaje i tradicijsku gastronomiju, uključujući i udruge nacionalnih manjina i čuvara tradicije iz Osijeka i okolice.

Omiljene Motozeke donose nam onu posebnu energiju na Trg slobode istog dana u 12 sati, a uskrsna popodnevna šetnja gradom 31. ožujka u 16 sati, s polaskom ispred konkatedrale sv. Petra i Pavla, oduševit će sve one željne otkrivanja ljepota grada uz besplatno turističko vođenje.

ZOO vrt Osijek također se tradicionalno pridružuje proslavi, s događanjima od 28. ožujka do 1. travnja. Djeca su pozvana na gradnju gnijezda 28. ožujka u 16 sati, a Uskrsni ponedjeljak bit će obilježen edukativnim i zabavnim igrama te druženjem s uskrsnim zekom.
“Pridružite se proslavi proljeća i Uskrsa u Osijeku, gdje tradicija susreće zabavu, a zajedništvo stvara nezaboravne uspomene", poručuju iz Turističke zajednice.

Uskrsni tramvaj

Podjela fiša

Šarana jaja bojama grada

Motozeke

Uskrsna šetnja s vodičem

Edukacija i igre u ZOO vrtu

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

GRAD OSIJEK ZA PRAZNIK RADA

Grah i druženje kod katakombi

Najčitanije iz rubrike