Osijek
FINANCIJSKI IMPULS

EFOS: Europskitjedan novca
Objavljeno 22. ožujka, 2024.
Udruga Financijski impuls za ponedjeljak (25. ožujka) najavila je Europski tjedan novca 2024., koji će se održati na Ekonomskom fakultetu (Aula glagoljice), s početkom u 11.45. Uz Financijski impuls kao organizatora, partneri su Ekonomski fakultet i Hrvatska udruga poslodavaca Osijek.



Ovogodišnji je događaj fokusiran na teme fintecha, digitalne transformacije financijskih sustava i izazova s kojima se suočava hrvatsko gospodarstvo, s posebnim naglaskom na pitanju inflacije i njezina utjecaja na financijsko stanje zemlje, doznajemo od Peje Bosnića, predsjednika udruge.



“Naglasak će biti stavljen na perspektivu digitalnog eura i virtualne valute te na to kako tehnološke inovacije oblikuju budućnost financijskih usluga. Panel-rasprava i izlaganja stručnjaka iz Hrvatske narodne banke, Marka Luketine i Ivane Parać, dat će dragocjene uvide u složene ekonomske dinamike pružajući pregled ključnih čimbenika koji oblikuju financijski pejzaž.



Očekuje se intenzivna rasprava koja će okupiti širok spektar stručnjaka iz različitih sektora, poput Đule Borozan s Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Snježane Biloš iz OTOS-a d.o.o., Antonija Škorića iz Saponije d.d. i Ivice Sabe iz HAMAG-BICRO-a Osijek. U interaktivnoj razmjeni mišljenja i ideja sudionici će imati priliku za učenje i povezivanje s vrhunskim stručnjacima u području financija", najavljuje Bosnić. I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike