Osijek
DJEČJI VRTIĆ OSIJEK SLAVI 50 GODINA

U travnju poziv za upis, u vrtićima još devet skupina
Objavljeno 22. ožujka, 2024.
Čim bude dovršen, vrtić na Uskim njivama odmah će primiti djecu

U novu pedagošku godinu, od 1. rujna, Dječji vrtić Osijek ući će s još devet novih odgojnih skupina, a potom, tijekom iduće (kalendarske) godine, bit će formirano još njih sedam. Ovo su lijepe vijesti za ovu instituciju koja ove godine obilježava 50 godina svoga postojanja, i to velikim, prije svega, prostornim investicijama svoga osnivača - Grada Osijeka.



U Dječjem vrtiću aktualne su pripreme za novu upisnu sezonu, a Ana Mihaljević, ravnateljica ove ustanove, najavljuje kako će u travnju biti objavljen javni poziv.

- U travnju će biti objavljen plan upisa i javni poziv. To je onaj korak kada roditelji predaju dokumentaciju, a nakon toga se ostvaruju inicijalni razgovori za djecu koja će ostvariti pravo upisa - naglašava Mihaljević, te najavljuje kako se s nadolazećom pedagoškom godinom predviđa otvaranje još novih devet skupina.

- I to prije svega zahvaljujući tome što će do 1. rujna biti završen dječji vrtić u MO Cvjetno i bit će nadograđene po tri nove skupine vrtića u Latici i isto toliko na Sjenjaku. U Tenji, dok se ne izgradi novi vrtić, nastavljamo suradnju s Pastoralnim centrom, gdje ćemo popunjavati njihove dvije skupine - izvijestila je Mihaljević.

Trenutačno je u osječke vrtiće upisano 3249 djece raspoređene u 163 odgojne skupine. Posljednjih se godina dogodio upisni "boom", no Grad je reorganizacijom postojećih vrtićkih prostora uspio ispuniti zakonsku normu upisavši u vrtić svu djecu koja su navršila četiri godine te svu djecu s oba zaposlena roditelja.

- Upisali smo najveći broj djece u dječje vrtiće Osijeka, a govorimo o njih 1004 - rekao je gradonačelnik Ivan Radić za obilaska gradilišta novog vrtića na Uskim njivama. Zanimljivo je kako će i on u upotrebu u sredini pedagoške godine.

Njegov je rok dovršetka i opremanja do kraja godine, a onog trenutka kada bude sve spremno, u njemu će se, izvijestila je ravnateljica Mihaljević, formirati sedam odgojnih, vrtićkih i jasličkih, skupina i one će odmah primiti djecu.

- Odnosno, nećemo čekati početak iduće pedagoške godine (2025./26., nap.a.) kako bismo ga stavili u funkciju - izvijestila je Mihaljević.

U Gradu su spremni i za idući korak, naime, u središtu Grada, nakon okončanja pravosudnog spora u njihovu korist, mogu računati i na prostorne kapacitete koje je kao najmoprimac gradskog prostora koristila Privatna gimnazija Gaudemas. Nakon njihova iseljenja, taj će prostor u najbližem susjedstvu vrtića Vedri dani također biti preuređen i iskorišten za potrebe predškolaca.

Dario Kuštro
STRUČNI SKUP OTVORILA - DJECA
Dječji vrtić Osijek, obilježavajući 50. godišnjicu svoga postojanja, a u suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti te Kineziološkim fakultetom, domaćin je dvodnevnog stručnog skupa “Okruženje u integriranom kurikulumu - prostor kao poticaj za cjeloviti razvoj djeteta”.

“Prostor organiziran na način da potiče socijalnu interakciju među djecom, kao takav tada uistinu postaje treći odgojitelj”, rekla je uvodno ravnateljica Mihaljević.

Moglo se očekivati da ovakav skup koji se, između ostalog, bavi cjelovitim razvojem mališana počne nastupom - djece. Prvo, glazbenim nastupom djece iz Dječjeg vrtića Jaglenac, a potom folklornim nastupom djece iz DV-a Jabuka.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike