Osijek
ODRŽIVA BUDUĆNOST GOSPODARSTVA

Prvi EFOS Business Forum - 26. ožujka
Objavljeno 20. ožujka, 2024.
Ekonomski fakultet u Osijeku organizator je prvog EFOS Business Foruma naziva "Održiva budućnost hrvatskog gospodarstva", koji će se održati 26. ožujka u Auli glagoljice EFOS-a s početkom u 13 sati. Vodeći će stručnjaci iz poslovnog, financijskog i akademskog sektora raspravljati o ključnim inovacijama i strategijama koje će oblikovati zelenu budućnost hrvatskog gospodarstva. Cilj je ovog EFOS Business Foruma potaknuti dijalog o održivom razvoju, a poseban će naglasak biti na ulozi financijskih institucija u promicanju zelenih inicijativa.

Prvi će EFOS Business Forum započeti uvodnim predavanjem "Uloga financijskih institucija u ozelenjavanju gospodarstva", koje će održati dr. sc. Sandra Švaljek iz Hrvatske narodne banke. Predavanje će pružiti dublji uvid u važnost uloge financijskih institucija u procesu promicanja održivog razvoja. Nakon predavanja slijedi panel-diskusija naziva "Je li gospodarstvo u Hrvatskoj dovoljno zeleno i što možemo napraviti bolje?" Na to pitanje svoje će odgovor, uz dr. sc. Sandru Švaljek, dati i prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Petra Čiček, Sustainability Commercial Lead for Central & South Europe iz tvrtke Microsoft Hrvatska, Stjepan Ergović, član Uprave tvrtke Nexe grupa, Vali Marszalek, ESG direktor iz tvrtke Mazars Hrvatska, i Bruno Rechner, direktor i vlasnik tvrtke Rechner d.o.o.

“S obzirom na izazove koje nosi održivost, naš je cilj potaknuti suradnju i dijalog među poslovnim sektorom, akademskom zajednicom i financijskim institucijama. Ovo je prvi u nizu događaja koji će osnažiti našu zajednicu i potaknuti nas na daljnje korake za razvoj inovacija i novih strategija”, kaže Crnković. I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike