Regija
PROJEKT “LEARNING FOR LIFE”

Nove metode i alati učenja i poučavanja
Objavljeno 20. ožujka, 2024.
SLATINA



Edukacijske rehabilitatorice u Osnovnoj školi Eugena Kumičića Patricija Karaman i Ivana Sabolić u sklopu KA1 projekta "Learning for life (L4L)", koji provodi njihova škola, sudjelovale su na 70-satnom tečaju pod nazivom "A Classroom with a Door to the World" na otoku Guadeloupe u organizaciji Kaunas Bienale.

Prema riječima slatinskih rehabilitatorica, koje rade u posebnim odjelima svoje škole i vode slatinsku Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, cilj tečaja bio je unaprijediti osobne kompetencije, implementirati inovativne metode i alate učenja i poučavanja s naglaskom na europsku dimenziju integriranu u nastavni kurikulum, poboljšati jezične vještine, modernizirati nastavni plan i program, potaknuti suradnju s partnerima iz drugih zemalja te povećati sudjelovanje u međunarodnim projektima.

– Naziv tečaja "A Classroom with a Door to the World" sugerira fokus na globalne perspektive i inovativne pristupe obrazovanju, privlačeći sudionike koji žele proširiti svoje horizonte i integrirati međunarodne perspektive u svoje nastavne prakse te na taj način jačati internacionalizaciju škole.

Kao jedan od rezultata projekta najavljena je izrada dvaju ključnih dokumenta: "International policy" – dokument s jasno definiranom svrhom, ciljevima i aktivnostima vezanim za internacionalnu dimenziju, te dokument s prikazom postojećeg stanja internacionalizacije u OŠ Eugena Kumičića, koji će sadržavati popis aktivnosti, vještina i iskustava učenika i školskog osoblja u kontekstu internacionalizacije.

Oba dokumenta najavljuju se kao dragocjeni alati u daljnjem razvoju školskih programa i suradnji s međunarodnim partnerima. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike