Sport
PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU ZA ŽENE

Najuspješnije hrvačice iz Slatine i Koprivnice
Objavljeno 19. ožujka, 2024.
U dvorani Srednje škole Marka Marulića u Slatini tijekom vikenda održano je Prvenstvo Hrvatske u hrvanju za djevojke u uzrastima U15, U17, U20, U23 i seniorke. Slatinsko natjecanje pratili su i treneri hrvačkih državnih reprezentacija Nenad Žugaj i Ivan Lončarić, predsjednik Udruge hrvačkih trenera Hrvatske Pero Panić i predsjednik Udruge hrvačkih sudaca Zvonko Očić, a sudili su slatinski sudci Dražen Kocić, Josip Grahovac i Nebojša Nikšić.

Nakon svečanog otvaranja slijedilo je nekoliko sati natjecanja, nastupilo je 160 hrvačica iz 21 kluba od Donjeg Miholjca i Slatine, preko Varaždina, Zagreba i Buja, do Zadra, Šibenika i Splita. U uzrastu starijih djevojčica (U15) ekipno najuspješnija bila je Podravka. Na drugo mjesto plasirao se HK Slatina, a treći je bio PIK Vrbovec. Hrvački klub Podravka bio je najuspješniji i u uzrastu kadetkinja (U17), Slatina je opet završila druga, a treći je bio HK Fami iz Donjeg Miholjca. U preostale tri uzrasne kategorije dominirale su slatinske hrvačice. U juniorskom uzrastu (U20) pobjedu Hrvačkom klubu Slatina donijele su Tia Hršak, Anamaria Jokić i Veronika Vilk osvajanjem prvog mjesta te Katja Stoponja trećim mjestom u svojim kategorijama. Ekipno drugo mjesto zauzela je Podravka, a treće Metalac iz Zagreba. Kod mlađih seniorki (U23) pobjedu HK Slatina donijele su prva u svojoj kategoriji Veronika Vilk, drugoplasirane Katja Stoponja, Tia Hršak i Anamaria Jokić te trećeplasirana Dorijana Drokan. Ekipno drugo mjesto zauzeo je HK Herkul iz Zagreba, a treće hrvačice Klinča Sela. Među seniorkama pobjednice iz HK Slatina bile su Tia Hršak i Veronika Vilk, druga mjesta zauzele su Katja Stoponja i Anamaria Jokić, a treće su završile Dorijana Drokan i Eva Grahovac. Ekipno drugo mjesto pripalo je zagrebačkom Herkulu, a treće HK Klinča Sela.

Apsolutni pobjednik odlično organiziranog Prvenstva Hrvatske za žene je Hrvački klub Slatina, čije su hrvačice u ekipnom plasmanu uzrasnih kategorija zauzele tri prva i dva druga mjesta. Njihovi treneri su Danijel Kolomaz, Mario Petrak i Borivoje Kocić.

P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike