Sport
ODLUKA KOJA NIKOGA NIJE IZNENADILA

Vujović: Zatvorit ćemo se u dvoranu, raditi i trenirati na moj način
Objavljeno 24. travnja, 2024.
Nakon odlaska Vujovića RK NEXE do kraja sezone vodi Krešo Ivanković
Manje od dva mjeseca trajao je na klupi Rukometnog kluba NEXE. Veselin Vujović više nije trener našičkog kluba. Uprava i trener donijeli su odluku o prekidu suradnje. Prekid nije neočekivan, s obzirom na to da nije postignut cilj zbog kojeg je Vujović krajem veljače stigao u Slavoniju.

Presudila mu je subotnja utakmica protiv Poreča, u kojoj NEXE nije uspio ostvariti pobjedu. Susret u Našicama završio je bez pobjednika, a to je momčad stavilo u jako nezgodnu situaciju. Dva kola prije kraja Lige za prvaka NEXE će teško ući u doigravanje, te bi nakon 15 godina mogao prepustiti titulu viceprvaka Hrvatske. Čini se kako je raskid prvi pokrenuo Vujović, potvrdio je to sada već bivši trener nakon što se pozdravio s igračima i članovima stručnog stožera.

Ništa od šok-terapije


- Očito da šok-terapija nije uspjela razdrmati ekipu, najprije smjenom trenera Branka Tamšea, a nakon toga ni ja nisam uspio u ovom kratkom vremenu probuditi ekipu onako kako to znam. Odluku sam donio nakon utakmice protiv Poreča, u kojoj smo unatoč problemima s ozljedama morali pobijediti i nakon koje sam izjavio da me je sram i kako bih najradije nestao, te mislim da je s moje strane moralan čin bilo ponuditi ostavku. Vrlo brzo smo se dogovorili da je to u ovom trenutku najbolja opcija za RK NEXE. U tijeku je i disciplinski postupak koji vodi Hrvatski rukometni savez protiv mene i vrlo je izvjesno da ću dobiti kaznu od nekoliko utakmica koje neću moći voditi. Upravo je nekoliko utakmica i ostalo do kraja prvenstva, kao i završnica Kupa Hrvatske, pa će biti najbolje da ekipu trenira i vodi moj dosadašnji pomoćnik Krešo Ivanković. Iskreno se nadam da će moj odlazak u igračima ipak probuditi ono nešto sportsko i karakterno da na terenu daju puno više kako bi RK NEXE vratili na ono mjesto koje mu pripada, i u hrvatskom i u europskom rukometu. U Našicama mi je bilo prelijepo i nosim samo dobre uspomene, svima u klubu želim puno sreće i hvala na svemu - poručio je Vujović.

(Ne)očekivana prilika


Trenersko kormilo rukometaša NEXE-a nakon odlaska Crnogorca preuzeo je Krešo Ivanković, koji je u Našice stigao prije manje od dva mjeseca u paketu s Vujovićem, kao njegov pomoćnik. I tada smo pitali Josipa Ergovića ima li s njim dugoročne planove, ne vjerujući kako će već za dva mjeseca dobiti priliku voditi prvu momčad NEXE-a. Ivanković je u Našice došao iz zagrebačke Dubrave i trebao bi ostati na klupi (najmanje) do kraja ove sezone. Krešo je nekada bio odličan srednji vanjski, izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske, mnogi ga smatraju jednim od najdarovitijih hrvatskih trenera.

- Prvo bih zahvalio gospodinu Vujoviću. Imali smo iznimno dobar i korektan odnos. To je tako u sportu. Dok jednom ne smrke, drugom ne svane. Šef Vuja je znao reći da ima trenera koji su smijenjeni i koji će tek biti smijenjeni. Uprava kluba na čelu s predsjednikom Ergovićem odlučila se za mene nakon što je gospodin Vujović podnio ostavku. Želim zahvaliti upravi kluba što mi je pružila priliku. U ovom trenutku nije jednostavno biti trener prve ekipe NEXE-a, ali ja se ne bojim izazova. Znam reći da je svaki trenutak pravi trenutak, pa tako smatam i ovaj trenutak pravim za mene.

Debi će imati u subotu protiv Bjelin Spačve Vinkovci. Slijedi još gostovanje u Zagrebu, što je posljednja prilika da se uhvati željena druga pozicija i nastup u doigravanju za prvaka. Pred NEXE-om je još nastup na Final Fouru Kupa. Što znači da Ivanković još ima mogućnost do kraja sezone osvojiti trofej kojim bi se "opralo" sve loše što se događalo u posljednje vrijeme u našičkom klubu.

- Pokušat ću dečke maksimalno osvježiti, vratiti ih na pravi kolosijek. Na nama je sada zatvoriti se u dvoranu i početi trenirati na način na koji ja to vidim. Raspored je gust, očekuje nas Spačva pa Zagreb, pa nas čeka završnica Kupa.

Odradio je već trening u novoj ulozi. Kakva je bila reakcija igrača?

- Kratko je vrijeme da bih procijenio kako su uvodno dečki reagirali, ali, vjerujte mi, zajedno sa svojim suradnicima i dečkima učinit ću sve da do kraja sezone razveselimo ljude u Našicama i u Slavoniji - poručio je Ivanković, kojem će pomoćni trener biti Albin Eter. To je svojevrsni Eterov povratak u stručni stožer, jer je u istoj ulozi bio i kada je trener prve momčadi bio Branko Tamše.

Krešimir Lacković
Josip Ergović

predsjednik RK NEXE

Ova je odluka donesena na inicijativu trenera Vujovića, kojemu ovim putem želim zahvaliti i jako mi je žao što se moramo rastati. Krešo Ivanković je dobar trener, kojega smo planski doveli i siguran sam da ćemo u predstojećem razdoblju konsolidirati redove i prije svega imati mir koji krasi naš klub i da ćemo se vrlo brzo ponovno veseliti dobrim rezultatima RK NEXE, i u Hrvatskoj i u Europi. Na nama je sada da pokušamo do kraja složiti ekipu i da još uvijek ne odustanemo od borbe za drugo mjesto u domaćem prvenstvu te pokušamo osvojiti Kup Hrvatske kako bismo bar malo isprali ovaj gorak okus u ovoj sezoni.

Možda ste propustili...

GROZNICA SUBOTNJE VEČERI NA OPUS ARENI

Pobjeda koja Osijeku znači više od tri boda

EP: NAJBOLJI HRVATSKI GIMNASTIČAR NIJE USPIO OBRANITI NASLOV EUROPSKOG PRVAKA NA PREČI

Tin Srbić: Vjerujem da mogu puno bolje nego danas

Najčitanije iz rubrike