Sport
ODBOJKAŠKO PH ZA NAJMLAĐI UZRAST

Dva odličja iz Zadra samo su jedan veliki motiv za daljnji rad i napredak
Objavljeno 26. travnja, 2024.
ŽOK Bilje slavi svoju prvu klupsku medalju, a zaslužile su je djevojčice do 11 godina
Tek su zakoračili ozbiljnije u odbojkaške vode, a koliko su dosada usvojili i naučili, mogli su pokazati na državnoj završnici. Zadar je bio domaćin prvenstva Hrvatske u mini (U11) i maloj odbojci (U13). Na parket je izišlo čak 47 ekipa, od kojih je 11 bilo i iz Slavonije i Baranje. Regija Istok ponovo je pokazala da ima široku i kvalitetnu bazu, osvojene su dvije medalje i jedno četvrto mjesto. Neki klubovi su imali ekipe u više kategorija, što je znak da ima dječaka i djevojčica koji se žele baviti ovim sportom. Motiv za dalje su svakako i osvojena odličja, a na hrvatski istok otišlo je srebro i bronca.

Viceprvaci države su mlađi kadeti Murse-Osijek, koji su igrali finale U13 kategorije, gdje su poraženi od zagrebačke Mladosti sa 2:1 (25:20, 20:25, 15:11). Prije toga mladi su mursaši u grupnoj fazi nanizali četiri pobjede bez izgubljenog seta, a u polufinalu je kapitulirao Medicinar Trnje sa 2:0 (26:24, 25:20). Korak do postolja bio je i osječki Željezničar, koji je u skupini ostvario tri pobjede i poraz od gradskog suparnika (2:0). U polufinalu je slijedio poraz od kasnijeg prvaka (2:1), na koji se nastavio i onaj u utakmici za broncu, gdje su bolji bili "medicinari" 2:0 (15,14). Među 11 momčadi nastupilo je i Bilje, koje je nakon pet poraza u skupini u razigravanju za poredak od 9. do 11. mjesta ostvarilo jednu pobjedu (Centrometal 2:0), što je bilo dostatno za desetu poziciju. Brigu o osječkim odbojkašim nadama vodi(o) je trenerski tercet Zvonimir Bogdanović, Srđan Gubić i Dora Ivanić, a srebro su osvojili: Lovro Aničić, Tibor Budimir, Noa Juhaz, Jakov Katanec, Ivor Kiraly, Borna Kupčinovac, Robert Rukovanjski, Nikša Šabanović, Edi Šarić, Jakov Valinčić i Fran Vukasović.

ŽOK Bilje slavi svoju prvu klupsku medalju, a zaslužile su je djevojčice do 11 godina. Konkurencija je bila brojna (18), a najmlađe kadetkinje iz Baranje su u susretu za broncu nadvisile Kaštel 2:1 (15:11, 15:12, 8:15). U polufinalu se nije moglo preko Dinama, koji je slavio sa 2:1 (15:14, 15:6, 4:15), a potom je i osvojio naslov. Pod vodstvom trenera Siniše Vebera, na trećoj stepenici su završile: Tara Andrić, Gita Balog, Tea Gomercić, Lana Kajtazi, Nicole Lazar, Lana Mišković, Mia Štern, Greta Takač, Lucija Topalov, Iva Totić, Dunja Trbović, Nika Valdin, Iva Veber i Petra Županić. U susretu za osmo mjesto Đakovo je izgubilo od Poreča (2:1), Ferivi Višnjevac je deseti, a ŽOK Baranja završio je na 16. mjestu. Đakovčanke su jednak plasman imale i u U13 konkurenciji (18 ekipa), Vinkovci su 13., Ferivi Višnjevac 17., iza njih je Posavina Brod. N. Benčina
Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI OSTVARILI VAŽNU POBJEDU U BORBI ZA EUROPU

Osječani europskom igrom deklasirali Lokomotivu

MURSAŠI IZJEDNAČILI FINALNU SERIJU

Prekinuli niz prvaka i poslali jasnu poruku

Najčitanije iz rubrike