Sport
IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju
Objavljeno 20. travnja, 2024.
Nakon Dinama slijedi Hajduk. Nogometašice Osijeka, naime, nakon što su kao gošće svladale zagrebački Dinamo 4:1, u nedjelju će od 17 sati na stadionu u Gradskom vrtu, u sklopu 14. kola SuperSport Prve lige nogometašica, dočekati i ekipu splitskog Hajduka.

Radi se o susretu prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, svojevrsnom derbiju, premda Osječanke imaju čak osam bodova prednosti, pa je jasno kako su u tom susretu velike favoritkinje. Ove sezone već su dvaput svladale nogometašice s Poljuda, i to na njihovu umjetnom terenu u sklopu kompleksa pokraj "poljudske školjke". Oba puta Osječanke su slavile 3:0.

- Usto, igrale smo na umjetnoj travi, a ne volimo baš igrati na umjetnoj travi. Sada dolaze k nama, na pravu travu, na naš teren - pričala je Izabela Lojna, koja je u odličnoj formi.

Dinamu je, naime, utrpala tri pogotka, a prethodno je sudjelovala i u akciji reprezentacije, kada je upravo njezin pogodak donio Hrvatskoj pobjedu nad Ukrajinom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

- Puhao je neki vjetar i trener mi je rekao da pri slobodnom udarcu pucam ravno na gol, tako da mi je malo i to pomoglo. Odigrale smo dobru utakmicu protiv vrlo kvalitetnog sastava iz Ukrajine, nakon što smo bile jako loše protiv Walesa. Odlična je to ekipa, ali mislim da smo ih precijenile.

Ozbiljno ste shvatili i prošle nedjelje Dinamo.

- Trener inzistira na visokom presingu od početka susreta, pa kada se umorimo, spustimo se u srednji blok, a do tada trebamo ipak steći prednost. Tako je bilo i protiv Dinama. Mislim da na taj način možemo lomiti bilo kojeg suparnika u našoj ligi, jer, objektivno, kvaliteta je na našoj strani.

Znači, i u nedjelju protiv Hajduka po istom receptu?

- Hajduk nas je malo iznenadio jer su upravo one protiv nas odigrale taj visoki presing. Vidjet ćemo kako će se sada postaviti na našem terenu. Znamo što nam je cilj. Pobijediti i otići na 11 bodova prednosti. Praktično bismo s tom pobjedom jednu ruku već stavile na trofej.

S tri pogotka Dinamu Izabela se približila suigračici Loreni Balić na listi strijelaca. Balić ima 22 pogotka, a Lojna 21. Zanimljivo, na trećem mjestu je Andrea Grebenar iz Hajduka, koja je postigla 18 pogodaka.

- Iskreno, takva statistika i pojedinačna priznanja nisu mi nešto posebno važni. Važni su mi trofeji, da na kraju sezone podignemo oba i da se što bolje sljedeće sezone predstavimo u Ligi prvaka. A što se tiče Grebenar, na nju se svodi kompletna igra Hajduka. Zanimljivo, dok je bila u Splitu, igrala je povučenije, a sada je gurnuta naprijed i jako joj dobro ide.

U prošlom kolu igrale ste s Dinamom, u nedjelju dočekujete Hajduk. Jesu li imena klubova dodatni motiv igračicama Osijeka?

- Vjerujem, nekome i jest to motiv, zbog muških ekipa, ali ono što mogu reći je da u hrvatskom prvenstvu pristupamo svima isto. Želimo sve pobijediti. Ajde dobro, sigurno da puno ozbiljnije pristupamo kada igramo protiv Dinama, Hajduka, Agrama ili Splita negoli protiv neke druge, slabije ekipe, da sad nekoga na taj način ne obezvrijedim. Nama je u svakom slučaju u prvom redu cilj svakoga pobijediti. E sada, možda će nekome upravo to što igramo protiv Hajduka biti razlog da nas dođe u nedjelju podržati, premda smo mi i svojim igrama to zaslužile. Kolika god je razlika u bodovima, ovo je derbi hrvatskog prvenstva. Mislim da je jako dobar i termin, nedjelja popodne, tako da se nadam i većem broju ljudi na tribinama. Ono što im mogu obećati jest da će gledati dobar nogomet - poručila je Izabela Lojna.

Krešimir Lacković
 
 
Standings provided by Sofascore
Nogometašice Osijeka u nedjelju u Gradskom vrtu od 17 sati dočekuju splitski Hajduk

Možda ste propustili...

SUBOTNJI SUSRET 33. KOLA SUPERSPORT

Ulaznice za Lokomotivu

Najčitanije iz rubrike