Sport
VEĆE I OD OLIMPIJSKIH IGARA

Sigurdsson je pokazao svoju čovječnost
Objavljeno 18. ožujka, 2024.
Dagur Sigurdsson pokušava pjevati Lijepu našu. Njegova zaručnica odjenula je hrvatski dres. Lijepo je to, ali to su sve iskreno potezi na koje nisam nasjeo. Kao nedavni slučaj kada je Jose Boto na svoju promociju na mjesto sportskog direktora Osijeka stigao u plavo-bijeloj kombinaciji stavljajući narukvicu NK Osijek. "Idemo na posao", tada je Boto rekao na predstavljanju. I obojica su tu da bi odradila posao. Ne mislim prije svega da bi zaradila, jer svaki dobar posao se plaća, nego doista smatram da su obojica u Hrvatsku stigla odraditi posao. Prekratko su obojica tu da postanu najveći Hrvat i najveći navijači Bijelo-plavih. Nadamo se za dvije-tri godine, vjerujemo obojica što duže, jer bi to značilo da rade dobar posao, da će im naš grad i naša zemlja toliko prirasti srcu pa da će doista postati njihovi "najveći navijači". Ono što je Sigurdsson u većoj, a Boto u nešto manjoj mjeri pokazao su dostojna razina ljudskosti. Zbog čega bi mogli jednoga dana postati "jedni od nas". Nedavno sam vidio kako Portugalac izlazi na Trgu s vrećicom iz Konzuma. Hej, pa on kupuje u samoposluzi kao svi mi obični. Kod Sigurdssona ta razina ljudskosti pokazana je na još većoj razini i prije negoli je uopće poveo reprezentaciju u kvalifikacijama. Domagoj Duvnjak ovih je dana dobio treće dijete, prvu kćerkicu. Neka im je sa srećom. Deda Ivo i baka Ivanka imaju se s kim zabavljati kada Duvnjaci i Kopljari dođu u Đakovo. Bez obzira na to koliko Islanđaninu predstojeće kvalifikacije bile važne, a svaki trening bitan odlučio je pustiti kapetana da bude sa suprugom i pridruži se suigračima tek u Njemačkoj. S vremena na vrijeme po društvenim mrežama zna kružiti konferencija za novinare tadašnjeg trenera košarkaša Žalgirisa Šarunasa Jasikevičiusa koji se začudio na pitanje novinara zašto je uoči polufinala doigravanja pustio brazilskog košarkaša Augusta Limu na porođaj svoje žene.

- Kada budeš imao djecu, razumjet ćeš o čemu je riječ. To je vrhunac iskustva koje čovjek može imati - odgovorio je tada Jasikevičius.



Sigurdsson se očito poveo za sličnim razmišljanjem pokazavši da ima nešto puno važnije u životu. Možda se mnogima ovakav potez čini logičnim i s ljudske strane prirodnim, ali, vjerujte, ne događa se uvijek. Nedavno su mi ispričali sličan slučaj iz rukometa. Igraču se tijekom priprema rodilo prvo dijete. Zamolio je trenera da ga pusti na jedan dana kako bi vidio suprugu i dijete. Nije dobio dopuštenje. Neću imenovati o kome je riječ, ali radi se o treneru koji je često spominjan u kontekstu izbornika rukometne reprezentacije. Sretni otac poslije je postao jedan od najprepoznatljivijih članova hrvatske reprezentacije i ponajbolji u Europi na svojoj poziciji. E, ovim me je malim, ali jasnim potezom Sigurdsson dobio. Pokazao kako ima nešto puno veće od pobjeda i poraza. Veće i od Olimpijskih igara. Možda bi nam bilo svima lakše u životu kada bismo na takav način svi shvaćali i sport općenito.

Krešimir Lacković
Postoje neki mali, obični potezi kojima čovjek “kupi” igrače, navijače, simpatizere...

Možda ste propustili...

PRVENSTVO HRVATSKE U ŠTAFETAMA

Srebro i bronca za Slavonija-Žito

UZVRATNI DVOBOJ ZA PREMIJERLIGU

Brokerima treba +2 za elitno društvo

OSVRT NA 33. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Dinamo na korak do novog naslova

Najčitanije iz rubrike