Zdravlje
PEDIKURA KOD KUĆE

Kako do mekanih stopala i uređenih noktiju
Objavljeno 8. svibnja, 2023.
Pedikura i lijepo sređeni nokti na nogama sastavni su dio uređivanja za izlazak u ljetnim cipelama
Pedikura i lijepi nokti na nogama sastavni su dio uređivanja za izlazak u otvorenim cipelama. Za pedikuru nije potrebno mnogo. Bilo da želite urediti stopala prije ljetnih mjeseci i sandala, bilo da se jednostavno želite osjećati posebno u svojoj koži, sve si možete priuštiti u vlastitom domu. Ako se spremate napraviti kućnu pedikuru, potrebno vam je nekoliko pomagala i proizvoda koji će olakšati sam proces te pružiti savršen rezultat. To su kupka za stopala, plastični lavor, ručnik, kamen za uklanjanje odumrle kože sa stopala, losion ili krema za stopala, štapić za zanoktice, rašpica, ulje za zanoktice, škarice ili grickalica za nokte.
Tanki sloj baznog laka
Nanesite tanak sloj baznog laka i pričekajte nekoliko minuta da se osuši. Slijedi nanošenje laka u boji, točnije, dva tanka sloja. Na kraju nanesite završni sloj, nadlak za duže trajanje.

Uklonite odumrlu kožu
Kamenom uklonite odumrlu kožu na petama i donjem dijelu stopala. Isperite stopala i posušite ih ručnikom. Nanesite losion ili kremu u debljem sloju i lagano izmasirajte stopala.

Rašpicom zagladite oštre uglove
Nokte oblikujte u smjeru prirodnog rasta, no preporučljivo je nokte na nogama rezati u “kockasti” oblik. Rašpicom zagladite oštre uglove kako ne biste uništili omiljene najlonke i dobro operite nokte kako biste uklonili ulje za zanoktice.

Pedikura se mora osušiti
Kada ste završili s lakiranjem, izbjegavajte šetnju i obuvanje obuće minimalno sat vremena kako bi se pedikura potpuno osušila. Za pomoć u razdvajanju prstiju poslužite se pamučnim vaticama ili kupovnim kalupom za lakiranje noktiju na nogama.

Najčitanije iz rubrike