Osijek
ZA LJEPŠE ERNESTINOVO

“Naši stari” u Ulici skulptura
Objavljeno 8. veljače, 2023.
U Ernestinovu se radilo na javnim površinama, a da se privedu prvobitnom izgledu, umnogome pomažu i tamošnji kipari. Naime, glavna ulica, koju Ernestinovčani nazivaju Ulicom skulptura, bit će dodatno popunjena kipovima nazvanima "Naši stari". Riječ je o novim skulpturama u ernestinovačkoj jedinstvenoj zbirci naive, koje se trenutačno mogu vidjeti ispred Galerije Petar Smajić, gdje ih u Parku skulpura pripremaju za prijevoz.

- Kako bismo našoj glavnoj ernestinovačkoj ulici, u narodu zvanoj Ulica skulptura, što prije vratili stari štih i njezine jedinstvene, nadaleko poznate "drvene stanovnike" - skulpture naive, u suradnji s našim kiparima naive kroz jesen 2022. godine dogovorili smo izradu novih osam skulptura na temu "Naši stari". Kipovi su dovršeni, pa će tako "Naši stari" uskoro dobiti svoje trajno mjesto u Nazorovoj ulici - pojašnjava općinska načelnica Marijana Junušić.

Dodaje kako će, kroz nadolazeće godine, skulpturama prvotno popuniti Ulicu skulptura, kao i sam park u središtu naselja, a potom će skulpturama pronaći mjesto i u svim ostalim dijelovima naselja.

- Zahvaljujem svim kiparima koji iz godine u godinu stvaraju ove predivne, jedinstvene i posebne skulpture, koje će ostati u nasljeđe generacijama i generacijama naših mladih i pričati im svoje priče - kaže Junušić. D. Pejić
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike