Mozaik
"SAMO ZVIJEZDE"

Leon Lučev na novom singlu projekta Million
Objavljeno 7. veljače, 2023.
Novi singl glazbenog projekta Million "Samo zvijezde" rađen je u formi koja nije uobičajena, radi se o čitanju poezije uz glazbu, što ne čujemo često. Ovdje se radi o "organskom" spoju recitacije i pjevane pjesme, u kojoj je izvrsna izvedba našeg priznatog glumca Leona Lučeva, stopljena s glazbom i drugim vokalima u međuigri riječi.

- Napisao sam glazbu posebnog ugođaja koja me vodila do teksta o "Tuzi beskraja koja nas je zavela". Kada gledam emisije o svemiru i beskonačnosti, zapravo me to čini tužnim i sve ovozemaljske stvari čine se beznačajnim. Tekst se radi i o ljudima koji se međusobno udaljavaju kao što se, zbog širenja svemira i zvijezde udaljavaju jedna od druge, u nepovratnoj entropiji. Nakon što je Zvonimir Dusper Dus producirao pjesmu eterične atmosfere, pala mu je na pamet ideja da povrh svega stavimo još i recitaciju, što me zaista oduševilo. Dugo smo razmišljali tko bi to izveo, u varijanti od spikera, pa do glumaca. Konačno smo odlučili pitati našeg velikog glumca Leona Lučeva. Njemu se svidjela ideja i pjesma i recitaciju je izveo s vrhunskim osjećajem - kaže Slavko Remenarić, autor projekta Million. Spot su režirali i montirali supružnici Remenarić.

Na pjesmi sudjeluju Leon Lučev kao recitator, Sanja Malek i Slavko Remenarić kao vokali i Dalibor Marinković na bubnjevima. Remenarić svira i sve ostale instrumente. T.K.
Možda ste propustili...

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

Najčitanije iz rubrike