Sport
DUGO SELO ‘55 SLAVILO U ZRINJEVCU U 13. KOLU PRVE HRL

Osječanke nastavile niz poraza, ali ipak su vidljivi neki pomaci
Objavljeno 6. veljače, 2023.
Rukometašice Dugog Sela ‘55 odnijele su bodove iz Zrinjevca slavivši protiv Osijeka s 24:22 (14:10). Može se reći očekivano, i da su gošće time potvrdile status favoritkinja jer su uoči susreta 13. kola, s kojim je i službeno odigrana polovina prvenstva, ušle kao trećeplasirana ekipa, s porazima samo od vodećeg dvojca lige, Lokomotive i Podravka Vegete.

No, pružile su domaće rukometašice vrlo dobar otpor, održavajući neizvjesnost do posljednje minute, iako nisu odigrale bez pogrešaka. Ipak, bolje je to bilo nego u većini prethodnih susreta tijekom kojih su kreirale negativan niz poraza, a koji je sada narastao na šest. Dobro su parirale gošćama u uvodnih 20-ak minuta, a potom im ipak dopustile značajnije odvajanje. Najprije na tri pogotka viška (11:8) u 20. minuti, a potom i na četiri, s koliko su Dugoselke otišle na odmor. Veliku prevagu u tom dijelu susreta gošće su imale u raspoloženoj vratarki Budić, koja je u prvih 30 minuta skupila 13, od svojih ukupno 16 obrana, dok su domaće čuvarice mreže zajedno imale tek dvije.

Početkom nastavka Dugo Selo ‘55 je povelo i s pet golova razlike (15:10), i činilo se kako je susret nadomak rješenju. No, uslijedio je povratak Osječanki. Smanjivale su zaostatak te ga u 47. i potpuno anulirale (18:18), ali nisu imale mirnoće za potpuni preokret. Slaba realizacija igračice više domaće ekipe omogućavala je Dugom Selu ‘55 održavanje pogotka ili dva prednosti, a posljednju nadu u izbjegavanje poraza Osječanke su propustile u posljednjoj minuti, s igračicom više. Imale su napad 58 sekundi do kraja, nisu zabile te je ostalo 22:24 do kraja.

- Pokazale smo više u ovom susretu, no najveća nam je pogreška to što smo u prvom poluvremenu razbranili vratarku. U drugom smo pronalazili rješenja, bolje smo dolazili do prilika za gol, ali promašeni ziceri su nas stajali bod(ov)a. Posljednjih 10 minuta stisnule smo obranu, ali kad ne ide, onda ne ide. No, u svakom slučaju zadovoljna sam ekipom, posljednjih tjedan dana naporno smo radili na nekim novim stvarima i uigravali ih, bilo je koristi. Sljedeći tjedan kad počinje službeno drugi dio sezone, kada dočekujemo Trogir 58, nadam se da krećemo u pozitivnom smjeru. Treba nam podrška gledatelja, koji moraju biti svjesni da je ovo sezona u kojoj su veću priliku dobile naše mlade igračice, kojima će ovo iskustvo koristiti - rekla je kapetanica ŽRK Osijek Dora Lacković, koja je uz Petru Frančić sa šest golova bila najefikasnija u domaćim redovima.

Jedna od tih mladih koje stječu iskustvo je 18-godišnja Lea Vuković, koja je u drugom poluvremenu igrala na poziciji srednje vanjske.

- U prvom nas poluvremenu baš nije išlo, šut nas jednostavno nije išao, i razbranili smo njihovu vratarku. Teško smo nalazili prilike. U drugom je dijelu krenulo nabolje, ali jednostavno nije bilo dovoljno da na kraju dohvatimo bar bod. No, izgledalo je to bolje nego prije, pokazali smo više i nadam se da ćemo već sljedeći tjedan protiv Trogira 58 prekinuti nit poraza - kazala je Lea. G. Roguljić
Osijek       22 (10)

Dugo Selo ‘55       24 (14)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 100. Suci: Nikola Knežević i Dalibor Tunuković (ova Vrpolje).

OSIJEK: Borac (6+1), Josipović 4, Lacković 6 (1), Jerčinović 1, Vuković 1, Gardaš, Jozanović 1, Ledenčan (1+0), Kragujević, Jelečević, Zagorščak 3, Malovan, Strusa, Frančić 6, Grgić, Vrdoljak.

DUGO SELO ‘55: Budić (15+1), Lukšić 2, Čalušić 2 (1), Petković 3, Jurešić, Golub, Jakešević 3, Žerdin, Bebek 6 (3), Pilić 3, Svetec 1, Miličević, Štritof, Oršulić, Grgošević, Dičak 3.

SEDMERCI: Osijek 2 (1), Dugo Selo ‘55 6 (4); ISKLJUČENJA: Osijek 6 minuta (Gardaš 2, Zagorščak 2, Frančić 2), Dugo Selo ‘55 10 minuta (Grgošević 2+2+2, Čalušić 2, Štritof 2).

Možda ste propustili...

MLAĐEKADETSKA ZAVRŠNICA ODBOJKAŠKOG PRVENSTVA HRVATSKE

Dva naslova viceprvaka i jedna bronca za Slavoniju

79 DANA PRIJE SVEČANOSTI OTVORENJA

Olimpijski plamen stigao u Marseille

Najčitanije iz rubrike