Sport
MLAĐEKADETSKA ZAVRŠNICA ODBOJKAŠKOG PRVENSTVA HRVATSKE

Dva naslova viceprvaka i jedna bronca za Slavoniju
Objavljeno 8. svibnja, 2024.
Kvalitetne rezultate ostvarili su slavonski klubovi (dva osječka i jedan višnjevački) na mlađekadetskom odbojkaškom prvenstvu Hrvatske u Zadru. Osvojene su tri medalje, igrana su dva finala. Dva srebra i bronca potvrđuju da u ovom uzrastu (djevojčice i dječaci rođeni 2009. i mlađi) ima talentiranih.

U konkurenciji mlađih kadetkinja nastupilo je 18 klubova, koji su bili podijeljeni u šest skupina. Svoje su sa po dvije pobjede osvojili Osijek (2:0 protiv Neba i K. Lukšića) i Ferivi Višnjevac (2:0 protiv Župe Dubrovačke i Daruvara). Potom su formirane četiri skupine, a dvije prvoplasirane ekipe su išle dalje. Osječanke su izgubile od Mladosti (0:2), ali su svladale Vodnjan (2:1), dok su Višnjevčanka dobile Medveščak (2:0), te izgubile od Dinama (1:2). U četvrtfinalu Osijek je bolji od Dinama (2:1), potom u polufinalu i Splita (2:0). U finalnom okršaju stigao je poraz od Pule 1:3 (-25,-15,25,-17). U borbi za polufinale Ferivi Višnjevac je svladao Mladost (2:0), a potom je uslijedio identičan poraz od Puljanki. No u susretu za broncu izgleda nije imao Split, završilo je 3:0 (22,13,18). Na 13. mjestu je Enna Vukovar, 16. su Vinkovci.

ŽOK Osijek igrao je u sastavu: Ena Biljan (najbolja srednja blokerica PH), Ena Blažeka, Franka Karačić, Nika Kuna (najbolji primač PH), Luna Kurtović, Nađa Cvijančević, Sara Brđanin, Nina Jukić, Ema Petra Sudarić, Iva Petrović, Karla Šarić, Lana Čaloš, Leonarda Šarac i Lucija Barišić (treneri Karla Šimunec Prlić i Vanja Jakšetić). Sastav ŽOK Ferivi Višnjevac: Zara Baban, Natali Zarić, Mari Budiša, Nika Dokonal, Lea Jalošek, Iva Krišto, Dora Lizak, Iva Mazur, Mia Medić, Lota Šarac, Lucija, Šoš, Maja i Petra Vulić i Lucija Žeravica (trener Danijel Mazur).

Mlađi kadeti Murse-Osijek su državni viceprvaci. Jedini poraz doživjeli s u finalu od Mladosti 0:3 (-17,-23,-13), a prije toga su nanizali pobjede u skupini (2:0 kontra Zadra i Medicinara Trnje), u četvrtfinalu (Grobničan 2:1) i polufinalu (Rijeka 2:0). Među 13 klubova nastupio je i Zrinski Nuštar (10. mjesto).

Mursaše su vodili Davor Bogdanović i Damir Rukovanjski, a srebrni su: Petar Stojaković (najbolji pucač PH), Relja Beljić, Marko Budimčić, Borna Dubravčić, Petar Gavrilović, Ivor Kiraly, Šimun Lozančić, Mislav Lukić, Andrej Marinović, Jozo Miloloža, Luka Novoselić, Robert Rukovanjski, Nikša Šabanović, Mario Volarić i Fran Vukasović. N. Benčina
Najčitanije iz rubrike