Sport
PRVA POBJEDA NEXE-A U NASTAVKU SEZONE

Kuzmanović pokazao da je imun na kritike
Objavljeno 3. veljače, 2023.
Bilo je puno uspona i padova ili, kako bi Branko Tamše rekao nakon susreta s Eurofarm Pelisterom, "up i downova". NEXE je na kraju u Našicama došao do prve pobjede (29:25) u ovogodišnjem izdanju SEHA-Gazprom lige nakon poraza na startu u Novom Sadu protiv Vojvodine.

Imao je NEXE, primjerice, u posljednjoj minuti prvog poluvremena četiri pogotka prednosti. Branko Tamše zvao je time-out kako bi dogovorio akciju da se na odmor otiđe s još osjetnijom prednosti. Čak dvije prigode nisu iskorištene pa je Eurofarm Pelister uspio smanjiti na 15:12. U 43. minuti NEXE je vodio 23:16, ali su gosti iz Sjeverne Makedonije napravili seriju 5-0 i vraćatili susret u neizvjesnost. I tko zna što bi se dogodilo da Kukoski nije uradio prekršaj nad Tomićem za sedmerac i isključenje, a tijekom izvođenja sedmerca Mirko Radović je prerano ušao u teren. Ključni doprinos i u završnici, ali i na početku susreta za pobjedu dao je mladi vratar Dominik Kuzmanović. Iz SEHA lige su ga proglasili igračem utakmice. I možemo reći da su upravo vratari bila ključna prednost NEXE-a u odnosu na Eurofarm Pelister. Našički vratari Kuzmanović i Car imali su kombinirano 14 obrana. Pelisterovi Lesjak i Kizić osam manje. Odlično je vidjeti da se nakon turbulentnog nastupa na Svjetskom prvenstvu, gdje su vratari posebno bili na udaru kritika, mladi Dominik Kuzmanović brzo vratio u svoja uobičajena izdanja na koje nas je uglavnom navikao na vratima NEXE-a. Kuzmanović je čini se imun na kritike, odnosno upravo ga one trebaju ne demoralizirati nego podići da bude još bolji. Da svojim obranama i nastupima ne daje ni priliku kritičarima, ali što je još važnije nametne se i novom izborniku Goranu Perkovcu.

- S dobrim golmanima uspjeli smo sačuvati prednost i doći do pobjede. Ova utakmica kao i ona u Novom Sadu nam je poslužila prije nastavka Europske lige. Već u utorak nas čeka težak protivnik kojeg smo "breaknuli" u Danskoj, u Larsovoj "deželi" - rekao je Branko Tamše, trener NEXE-a.

Lars je Lars Walther. Danski trener na klupi Eurofarm Pelistera. I dok Skjern u utorak stiže u Našice, on će svoju momčad odvesti u "svoju deželu". Eurofarm Pelister gostuje kod Aarhusa.

- Imali smo dosta ozlijeđenih igrača, neke moramo sačuvati ili vratiti do odlaska u Aarhus. Malo je vremena za oporavak i pripremu za sljedeću utakmicu. Nakon 15 sati povratka autobusom slijedi nam 48 sati za put u Dansku - rekao je Danac na klupi Sjevernomakedonske momčadi.

Očito je SEHA liga samo priprema za Europsku ligu i za NEXE i za Eurofarm Pelister. Tko zna, možda se u nokaut-fazi opet susretnu ove dvije momčadi, NEXE-ova skupina C i skupina D u kojoj je Eurofarm Pelister križaju se u osmini finala. Sigurno je pred njima uzvrat u Bitolju u SEHA ligi, koji je na rasporedu 14. ožujka. Do tada NEXE planira odigrati čak deset utakmica u Europskoj ligi, Premijer ligi, ali i u Kupu. K.Lacković

Krešimir Lacković
Ova utakmica je NEXE-u bila dobra priprema za nastavak Europske lige i ogled s Dancima

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike