Crna kronika
ISTRAGA TUČNJAVE

Prijave nasilnicima koji su na Platku tukli HGSS-ovce
Objavljeno 1. veljače, 2023.
Iz HGSS-a su jako ogorčeni zbog napada na volontere koji su osiguravali ljude na skijalištu

Policija je u srijedu objavila da će sudu podnijeti prekršajne prijave protiv tri mladića zbog nedjeljne tučnjave s volonterima Hrvatske gorske službe spašavanja na Platku. U tučnjavi su tri osobe ozlijeđene, a kriminalističko se istraživanje slučaja nastavlja.



Do tučnjave je došlo oko 20 sati, nakon što je 21-godišnji mladić BMW-om "driftao" po skijaškoj stazi, pa je auto propao u snijeg. Potom je "zatražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze", a kako on to nije mogao učiniti, 21-godišnjak se s dva svoja suvozača s njime posvađao i potukao. "U nastavku tučnjave sudjelovale su i druge osobe, a pritom su tri osobe ozlijeđene, pa su zatražile liječničku pomoć u KBC-u Rijeka", navodi se u priopćenju policije. Prekršajno su prijavljena tri mladića, između 21 i 22 godine. Prijava će mladićima stići i od komunalnog redara, zbog vožnje po skijaškoj stazi.

Iz HGSS-a u srijedu su priopćili da su ogorčeni "bezočnim napadom" na svoje članove, koji su odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi osiguravali posjetitelje na skijalištu Platak. "Nakon završetka akcije i dežurstva bez ikakvog povoda i motiva došlo je do napada na naše članove - volontere", ističe HGSS. "Vjerujemo da će institucije slučaj pomno istražiti i adekvatno sankcionirati počinitelje. Našim napadnutim članovima pružit ćemo svu potrebnu pomoć i podršku te im želimo brz oporavak", navodi HGSS u priopćenju.

Prema iskazima svjedoka, tri mladića boravila su u ugostiteljskom objektu u podnožju skijaške staze Radeševo u nedjelju poslijepodne i navečer. U jednom su trenutku pred lokalom vježbala tehnike bacanja i hrvala se. Potom su odlučila provozati se BMW-om po skijaškoj stazi, ali su upala u dublji snijeg. Od pripadnika HGSS-a koji je odlazio na odmor u stanicu pokraj staze zahtijevali su da im izvuče automobil motornim sanjkama. Objasnio im je da to ne može učiniti, pa su ga napali i udarili šakom u glavu, a on je pao na tlo. U pomoć je priskočilo još nekoliko osoba iz lokala, među kojima još jedan HGSS-ovac, ali je i on udaren, kao i jedna žena. Muškarce koji su pali, tri su mladića udarala nogama. Napadači su uhićeni, ali i ubrzo pušteni iz pritvora. H
3

osobe ozlijeđene su u napadu nasilnika na HGSS-ovce

3

prekršajne prijave policija je podnijela protiv tri mlada nasilnika

Do tučnjave je došlo nakon što su mladići “driftali” BMW-om na skijaškoj stazi i zaglavili se u snijegu

Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike